Sokan vásároltak kölcsönből karácsonyi ajándékot

2017. január 04., 15:02
komment
Jóval többen vásároltak hitelből ajándékot, mint tavaly.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

2015 decemberben 13,2 milliárd forint személyi, 2,6 milliárd forint szabad felhasználású jelzálog- és 1,4 milliárd forint áruhitelt helyeztek ki a jegybank adatai szerint. Most karácsonykor egyedül a Providentnél nem robbant a hitelbomba a lapunknak nyilatkozó pénzügyi cégek közül: náluk a hiteligénylések darabszáma csökkent, igaz, az igényelt kölcsönösszeg mértéke általánosságban véve nőtt. - íjra a vg.hu.

Az UniCredit Bank csaknem 20 százalékkal több fogyasztási hitelt nyújtott ügyfeleinek az előző év azonos időszakához képest. A CIB-nél 45 százalékkal nőtt a kihelyezett személyi hitelek mennyisége a karácsonyi időszakban, az ügyfelek átlagosan egymillió forintot vettek fel ötéves futamidővel. A kölcsönt vélhetően az alacsony kamatok tették kelendővé, 250 ezer forintos havi jövedelem és jóváírás mellett a hitelt mindössze 8,9 százalékos kamattal kínálta a CIB.

A hitelkártyák száma hagyományosan megugrik az év végén. Az idén is ez történt: beváltak az akciók. A CIB 20 százalékos visszatérítést ígért bizonyos esetekben a vásárlások árából, ez hozott sok ügyfelet a banknak, a Cetelemnél is többen választották a hitelkártyás vásárlást, és az FHB és az UniCredit is erről számolt be. Az FHB-nál 200-300 ezer forint körüli, az UniCreditnél 540 ezer forintos keretet választott egy átlagos ügyfél.

2017. január 04., 15:02

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...