Gazdaság

2016.03.31. 13:18

Szakmai elismerésben részesült a dunaújvárosi cég

Csütörtökön Budapesten, az Országház Felsőházi Termében a Magyar Innováció Napja alkalmából szakmai elismerésben részesült a dunaújvárosi DAK Acélszerkezeti Kft.

Várkonyi Zsolt

Ezen az ünnepi eseményen adták át a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2015. évi Innovációs Díját, amelyet Tarány Gábor ügyvezető igazgató a hivatal elnökétől, Bendzsel Miklóstól és Pálinkás Józseftől, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökétől vehetett át. Az evopro csoport kapta a 2015-ös Innovációs Nagydíjat, az elismerések átadása előtt Kövér László, az Országgyűlés elnöke azt hangsúlyozta: Magyarország az elmúlt esztendőkben eredményes gazdaságpolitikai fordulatot valósított meg. Kövér László szerint nyilvánvaló, hogy az ország gazdasági erejéből telhetően még többet kell fordítani tudományos kutatásokra és célirányos fejlesztésekre, magas szintű műszaki, tudományos felsőoktatásra. Az ünnepségen átadták az Agrár Innovációs Díjat, amelyet az Univer Product Termelő és Kereskedelmi Zrt. nyert el a csípős fűszerpaprika nemesítési programjáért, a Környezetvédelmi Innovációs Díjat, amelyet az Aquaprofit Zrt. kapott meg az arzén tartalmú vizek tisztításában kidolgozott eljárásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!