Gazdaság

2016.04.27. 12:40

Több árus, mint vásárló...

Dunaújváros - Az évszakhoz képest zord időjárás ellenére is szép számban megnyitották standjaikat a piaci árusok.

Kovács Anita

Megesküdtem volna rá, hogy így április végén elsősorban valami könnyed, tavaszi ételre vágyom majd. Hát, nem. Lelki szemeim előtt egy forrón gőzölgő töltött káposzta képe sejlett fel... Amit abszolút el tudok képzelni a hétvégi asztalra.

Nos, ezt a vonalat követve indultam el tegnapi piaci portyámra. Feltérképeztem, hogy a szálas, illetve a leveles savanyított káposzta mindössze 440 Ft-ot kóstál kilónként, amihez már csak vöröshagymát, füstöltárut (például csontot, tarját) kell beszerezni. A hagyma ára a múlt hetihez képest semmit sem változott (180 Ft/kg), míg füstölből ha csontot választunk, csupán néhány száz forintot kell leszurkolnunk. És ha már húsáru, itt ne felejtsük el darált húst beszerezni: 800 forint körüli összegért mérik a piaci árusok a lapocka kilóját, ha darálva kérjük.

A töltelék összeállításához elengedhetet hozzávaló a tojás, amiből bőséges a kínálat. Darabjához mérettől függően 35 és 40 forint közötti áron juthatunk hozzá. Ezzel az alapanyagok beszerzése kipipálva! És mennyit is költöttünk? Összességében kettőezer forint körüli összeget egy remek, tartalmas, többszemélynek elegendő fogásért, ami ráadásul több napon keresztül fogyasztható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!