TOP 10: ezekben az országokban még dolgozni is könnyebb

2016. március 06., 09:05 forrás: www.penzcentrum.hu
komment
Manapság nagyon nehéz kiszakadni a munka világából, a legtöbb esetben ugyanis a rengeteg túlóra miatt még a szabadidőnkben sem tudunk teljesen kikapcsolódni. De vajon melyik országban a legkönnyebb megtartani a munka és a magánélet közötti egyensúlyt? Mutatjuk a TOP 10-es listát.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A legtöbb esetben nagyon nehéz kiszakadni az állandó munka világából, ugyanis a rengeteg túlóra miatt még a szabadidőnkben sem tudunk teljesen kikapcsolódni. Pedig a jóllétünk érdekében nagyon fontos lenne, hogy egyensúlyt teremtsünk a munka, a magánélet és a személyes kapcsolataink között.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tavalyi rangsorában azt vizsgálta, hogy melyik országban a legjobb az életminőség. A sorrendet egy összetett mutató a "Better Life Index" alakítja ki. Ennek kiszámolásához az OECD 36 országot hasonlított össze különböző szempontok alapján.

Az egyik ilyen fontos szempont a munka és a magánélet közötti egyensúly volt. Ennél a munkával és a szabadidős tevékenységekkel töltött idő mennyiségét vették elsősorban figyelembe. Minél magasabb a munkaórák száma, annál kevésbé tartható fenn a  munka - magánélet közötti balansz.

De vajon hol a legkönnyebb megtartani a munka és a magánélet közötti egyensúlyt? Mutatjuk a TOP 10-es listát.

10. Luxemburg

9. Írország

8. Oroszország

7. Németország

6. Svédország

5. Norvégia

4. Belgium

3. Hollandia

2. Spanyolország

1. Dánia2016. március 06., 09:05 forrás: www.penzcentrum.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...