Gazdaság

2013.05.06. 18:38

Vasmű: Kohóátépítés vagy mérlegbeszámoló?

Ha nem is bizonyosan ezen a héten, de ebben a hónapban valószínűleg összeül az ISD Dunaferr Zrt. igazgatósága, hogy fontos ügyekben döntést hozzon. Tán a kohóról is...

Pekarek János

Ezen a héten esedékes az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának hírek szerint budapesti ülése, amelyen dönthetnek az I. nagyolvasztó (kohó) újjáépítéséről.

Legalábbis az április végén lezajlott magyar-orosz gazdasági vegyesbizottság legutóbbi ülése után ilyen hírek terjedtek el a sajtóban.

Szijjártó Péter  külügyi és külgazdasági államtitkár április 22-én befejeződött moszkvai tárgyalásai után dr. Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott, dunaújvárosi országgyűlési képviselő április 25-i sajtótájékoztatóján azt mondta: várhatóan a május 6-án kezdődő héten dönt az ISD igazgatósága arról, hogy újjáépítik-e a kohót - ami azt jelentené, hogy az orosz főtulajdonosok megtartják az alapanyaggyártást, így megőrizve négyezer munkahelyet.

Az ISD Dunaferr Zrt. dunaújvárosi üzemeiben mintegy hétezer ember dolgozik pillanatnyilag. Azalapanyaggyártás megmaradása kulcskérdés, mivel a munkavállalók fele kerülhet kapun kívülre (Fotó: Vohlmann György)

Május 6-án, hétfőn érdeklődtünk az igazgatóság ülésének dátuma felől. Dr. Mezőközy András,  az ISD Dunaferr Zrt. szóvivője kérdésünkre azt válaszolta: nem tudja megmondani, pontosan mikor ül össze a cég igazgatósága. Annyi bizonyos, hogy a gazdasági társaságokról szóló magyar törvény értelmében május 31-ig el kell fogadni a társaság múlt évi mérlegét, és ezt csak az igazgatóság teheti meg.

Mint a cég szóvivője mondta: a menedzsmentet meglepte a politikusok tájékoztatója a május 6-i héten születő döntésről. A cégvezetésnek, mondta Mezőközy, nincs információja a májusi igazgatósági ülés napirendjéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!