Gazdaság

2015.03.05. 16:25

Versenyképes összefogás - A MÁV és a Volán az összehangolt közösségi közlekedésért

Dunaújváros - Aláírták a MÁV-START és a Volán Egyesülés stratégiai megállapodását, amely a közösségi közlekedés versenyképességének fokozását szolgálja.

Várkonyi Zsolt

A megállapodást Zaránd György a vasúttársaság vezérigazgatója és Bencsik Zoltán a VOLÁN Egyesülés vezérigazgató-helyettese írta alá. Lapunk kérdésére, mely szerint eddig milyen együttműködés volt az említett cégek között, Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a kölcsönös előnyökön nyugvó partnerségi együttműködés célkitűzése a mobilitási igények kielégítésének fenntartható biztosítása, a közszolgáltatás versenyképességének növelése az egyéni közlekedéssel szemben, a közszolgáltatási személyszállításban összehangolt, egymásra épülő és egymást kiegészítő hálózatok működtetése, valamint az utasok magasabb színvonalon és integrált szolgáltatási csomagok keretében történő szolgálása. Eddig elsősorban helyi, kistérségi vagy regionális együttműködés volt a jellemző, de a jövőben nagyobb hangsúlyt kaphatnak a vasúti- és távolsági buszközlekedés összehangolt fejlesztései is a komfortos utazás érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!