Krimi

2024.05.10. 16:00

Nyomoz a rendőrség: életveszélyesen megvertek egy 10 éves kisfiút az iskolatársai

A gyermeken életmentő műtétet kellett végrehajtani, a durva rúgásoktól ugyanis megrepedt a lépe.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Photoroyalty

A Kemecsei Arany János Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában május 8-án délután az óraközi szünetben néhány 10-12 éves kislány olyan súlyosan bántalmazta a 10 éves osztálytársukat, hogy a kisfiú kórházba került.

Lipőkné Papcsák Anita, az intézmény igazgatója Szon.hu kérdésére elmondta, hogy az iskola udvarán a szokásos módon pedagógusok és az iskolaőr jelenlétében játszottak a gyerekek.

Az egyik óvatlan pillanatban az egyik kislány lelökte a földre a fiúcskát, és a másik három, vagy csak kettő, ezt majd a rendőrség kideríti, belerúgtak, majd szaladgáltak tovább. Tehát ez nem egy hosszú ideig tartó csoportos tömegverekedés volt, hanem néhány pillanat műve. Az udvaron ügyelő kollégák ebből nem észleltek semmit, olyan gyorsan történt. Amikor felmentek a 15 perces szünet után a terembe a gyerekek, ekkor az osztályfőnök látta, hogy a kisfiú sír. Ezután mondta el, hogy őt bántották 

– mondta elérzékenyülve az igazgatónő, és hozzátette: habár a kisfiún semmilyen külsérelmi nyom nem volt, azonnal értesítette az osztályfőnök az iskola vezetőségét, és hívták a mentőket A szándékos bántalmazás miatt jelentették a rendőrségnek a történteket. 

A kórházban megállapították, hogy vérzik, megrepedt a lépe, és az éjszaka folyamán meg is műtötték a kisfiút, aki már jobban van. A rendőrség folyamatosan hallgatja ki a bántalmazó tanulókat, az iskola is belső vizsgálatot indított.

Az iskola és a fenntartó mindent megtesz a gyerekek nevelése és fejlődése érdekében 
Forrás: szon.hu/Dodó Ferenc

Együtt az agresszió ellen

„Berendeltem a bántalmazó gyerekek szüleit, és tájékoztattam őket az ügy súlyosságáról, valamint arról, hogy ennek milyen következményei lehetnek. A rendőrség elmondása szerint ez már életveszélyt okozó súlyos testi sértésnek minősül.

 Az intézmény tanulóit is tájékoztattuk a szomorú eseményről, és a tanítási órák keretében lehetőséget biztosítottunk a történtek átgondolására, megbeszélésére. A pedagógusok figyelmét külön felhívtuk, hogy különös tekintettel legyenek azokra a tanulókra, akiknek szakember segítségére van szükségük a történtek feldolgozásához. A bántalmazott tanuló szüleivel az osztályfőnök közreműködésével folyamatosan tartjuk a kapcsolatot.

Iskolánk fenntartója a Kemecsei Református Egyházközség, akiket szintén azonnal értesítettünk, mélységes megdöbbenésüket és sajnálatukat fejezték ki, valamint felajánlottuk a támogatásunkat, segítségünket a családnak” – mondta az igazgatónő hozzátéve, hogy az iskola a bántalmazók megrovásában a rendőrségi eljárás után léphet.

Segít a fenntartó

Szalkó István Károly református lelkész elmondta, hogy tájékoztatta a főgondnokot, a presbitérium tagjait és az egyházi feletteseit. Imádkoztak a gyermek mihamarabbi felépüléséért, és az egyházközség elnöksége a támogató jelenléten túl arról döntött, hogy anyagiakban is segítik a kisfiú mihamarabbi felépülését.

Kemecsén sok a hátrányos helyzetű gyermek 
Forrás: szon.hu/Dodó Ferenc

„A szülők jogosan vannak felháborodva, hogy ilyen történik az iskolában, de sajnos annak ellenére, hogy kimagaslóan jó infrastrukturális környezetben folyik az oktatás, a 240 diákból 98 százalék halmozottan hátrányos helyzetű, roma származású tanuló, nagyon sokan nehéz körülmények között élnek. 

A kollégáim és a fenntartó is mindent megtesz a nevelésük, fejlődésük érdekében, de sajnos a gyermekek életkörülményei a legtöbb esetben problémás, elhanyagoltak, sokszor a család sem partner a változásban. Hetente többször beszélgetünk velük arról, hogy az agresszió, a verekedés nem megoldás, nem lehet a konfliktuskezelés módja.  Hangsúlyozzuk nekik, hogy bánjanak egymással szeretettel. 

A fenntartóval közösen összefogva azon vagyunk, hogy minél több lehetőséget biztosítsunk a diákok számára” – részletezte az igazgató, aki példaként megemlítette, hogy iskolájukban felköszöntik a születésnaposokat csokival, tortával. Van, aki csak ilyenkor, itt az iskolában kap ajándékot.

Tanulónk gyógyulásáért imádkozunk, nagyon várjuk vissza. Az iskola és a fenntartó presbitérium minden lehető támogatást, segítséget felajánl a család számára gyermekük felépülése érdekében

– mondta Lipőkné Papcsák Anita.

A Szon.hu megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt a tájékoztatást adta, hogy az ügyben életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem adhatnak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában