Csillagok, égbeli tűk

2024.03.17. 20:14

Új előadást mutat be a Fővárosi Nagycirkusz (videó)

Áprilisban mutatja be Csillagok, égbeli tűk című új előadását a Fővárosi Nagycirkusz: a szeptember közepéig látható műsorban világhírű magyar és külföldi artistaművészek lépnek fel, valamint élő zenekar kíséretében magyar és világslágerek hangzanak el artista- és táncos koreográfiákkal kiegészülve.

MW

Ifj. Simet László a Csillagok, égbeli tűk című előadásban szemafor produkcióval fogja lenyűgözni a közönséget

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz Facebook-oldala

Fotó: Dalmai Krisztina

A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál és a Fesztivál Plusz - Világsztárok Budapesten című előadás sikereit követően a Fővárosi Nagycirkusz Csillagok, égbeli tűk című előadáson a porond óriási planetáriummá alakul: a műsor a bolygóról, a csillagokról, a Napról és a Holdról, az egész univerzumról szól – olvasható a Fővárosi Nagycirkusz MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közleményben kiemelik, hogy 

a műsor szuperkoncertté változik, amelyben az artista és táncos koreográfiák új értelmezést és dimenziókat adnak a magyar és világslágereknek: Rúzsa Magdi és a Queen, Anna and the Barbies és David Bowie, Cseh Tamás és Michael Jackson dalai lesznek hallhatók, kiegészülve artistákkal, táncosokkal, élő zenekarral, videoklipes videó- és fénytechnikával.

Mint írták, az előadásban

 olyan világsztárok is fellépnek, mint Ifj. Simet László, a Hortobágyi Károly-díjjal, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett érdemes művész. 

Az artistaművész cirkusztörténelmet írt azzal, hogy 63 évesen egy 22 milliméter vastagságú, 300 méter hosszúságú drótkötélen Magyarországon elsőként kelt át biztosítókötél nélkül a Duna egyik partjáról a másikra.

SIMET László
Drótkötélen egyensúlyozva kel át a Duna felett ifjabb Simet László artistaművész a cirkusz világnapja alkalmából Budapesten 2023. április 15-én
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás:  MTI

  Ifj. Simet László a világon egyedülálló produkcióval lép a porondra: 

a halálkereket és a magasdrótszámot ötvöző, 8 méter magas forgó rekviziten érzékelteti a közönséggel az űrbéli súlytalanság állapotát.

A műsorban fellép még Antony Cesar belga artistaművész, akinek választott zsánere a gurtni, emellett hat szeren is képzett szertornász. Kanadában, a montréali École Nationale de Cirque-ben tanult, stílusát a modern jazz és a kortárstánc iránti szenvedélye határozza meg. Ő nyerte el a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál White Show - Lyrical Circus Late-Night Show Arany Díját.

Lettországból érkezik Andrejs Fjodorovs, akinek produkciója az ember-állat harmonikus együttélésének tökéletes példája, de ukrán artistanövendékekkel is találkozhat a közönség a Csillagok, égbeli tűk előadásán – áll a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában