Köznevelési szakértőknek szólt

2020.02.24. 10:00

Az Oktatási Hivatal előadója szolgált hasznos információkkal

Az egész megyéből érkeztek köznevelési szakértők és óvodavezetők a közelmúltban tartott perkátai szakmai programra. Az Oktatási Hivatal előadója számos érdekes információval szolgált az érdeklődőknek, szakembereknek.

Horváth Dóra

Fejér megyei köznevelési szakértők számára tartott foglalkozást a megyei Mester Klub 2020. február 19-én Perkátán, a Győry-kastély dísztermében. A 14 órakor kezdődő eseményre az egész megye területéről érkeztek szakértők, továbbá olyan óvodavezetők, akik tanfelügyeleti ellenőrzés vagy minősítés előtt állnak. Közel 60 fő részvételével zajlott le a rendezvény, amelynek főszervezője, Kundakker Ferencné köznevelési szakértő, a Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete Fejér Megyei Mester Klubjának elnöke volt.

A Fejér megyei Mester Klub foglalkozása Perkátán Fotók: Horváth Dóra/Dunaújvárosi Hírlap

A Mester Klub foglalkozásán elsőként a főszervező köszöntötte a megjelenteket, s ismertette a programot velük, majd átadta a szót Marosi Katalinnak, az Oktatási Hivatal Pedagógusminősítési Osztály vezetőjének. Az osztályvezető számos témát érintett a prezentáció során; a többi között a szakértők ellenőrzésének tapasztalatait és a kritikus pontokat, a változásokat az eljárás rendjében, a szakértés és szaktanácsadás viszonyát, valamint a főállású szakértők tervéről is szó esett. Érintette egyebek mellett a minősítés és a tanfel­ügyelet jövőjét, a változásokat a kompetenciák, továbbá a gyakornoki minősítések területén.

A számos érdekességet és információt átadó program a kora délutáni órákban ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában