Pantaleon

2023.03.04. 07:00

A segítő szándék teremtő ereje: kórterem és parkoló

A Szent Pantaleon Kórházban adományokból és segítő szándékú vállalkozók jóvoltából több nagyszabású beruházás készül. Erről tájékoztatta lapunkat a kórház főigazgatója.

Török Tímea

A leendő ifjúságvédelmi központ felújított kórtermeit járják be a kivitelezővel az akció szervezői és a kórház főigazgatója

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A Jót, Szívből Dunaújváros akciócsoport egy, a közösségünket érintő új kezdeményezés élére állt. 

Azt a nemes célt tűzték maguk elé, hogy létrejöjjön egy olyan ifjúságvédelmi központ a Szent Pantaleon Kórházban, ahol a 16 és 25 év közötti fiatalokkal foglalkoznak. A megvalósításhoz jótékonysági karácsonyi sportbált szerveztek. E munkában Petrás Gábor, az akciócsoport alapítója és koordinátora mellett oroszlánrészt vállalt két, dunaújvárosi fiatalember, Szatmári Roland és Szalontai Péter is. A december 20-án megrendezett sportbálra a város legendás sportolói érkeztek, illetve a sport­egyesületek jelenlegi vezető tisztségviselői és játékosai. E jótékonysági eseményen a sportolók által felajánlott relikviákhoz, tárgyakhoz lehetett hozzájutni tombola vásárlásával, majd a nyeremények kisorsolásával. Petrás Gábor felajánlásával a brazil labdarúgó-válogatott ikonikus játékosa, Neymar egy eredeti mezét bocsátották aukcióra, emellett licitálni lehetett a DKKA közelmúltban visszavonult játékosa, Bulath Anita mezére is. 

A kezdeményezés sikeréről a leendő prevenciós központ felújított helyiségeit körüljárva személyesen győződhettünk meg az akció ötletadójával, a sportbál szervezőivel, a kivitelezést végző Hertelendy-Holding Kft. képviselőivel és a kórház főigazgatójával, dr. Jobbágy Lajossal. 

– A kórház pszichiátriai osztályán első körben két kórtermet alakítottak ki az ifjúságvédelmi központ céljaira. A munkálatok finanszírozása több részből állt össze. A sportbálon 2,5 millió forint gyűlt össze, amit vállalkozói felajánlások és a Fejér Megyei Vadásztársaság 500 ezer forintos támogatása egészített ki, és a kórház Emberek Egészségéért Alapítvány 800 ezer forintot tett hozzá. Reményeink szerint az elkészült kórtermekkel április 2-től már nem kizárólag járóbeteg-rendeléssel tudunk segíteni azoknak a fiataloknak, akik támpontot keresnek, akiknek gyógyulásuk feltétele, hogy kikerüljenek a betegítő környezetből. A távlati célok, hogy az épületszárnyban található további két kórterem, a folyosó, valamint a kiszolgáló és szociális helyiségek is megújulhassanak. Ki kell emelni, hogy erre a térségben újszerű kezdeményezésre a fiatalok érdekében a kórház saját finanszírozásából nem lett volna lehetőség- mondta el dr. Jobbágy Lajos, majd folytatta: 

Grabarics Sándor és dr. Jobbágy Lajos az új parkolóban 
Fotós: Szabone Zsedrovits Eniko

– Hiszek benne, hogy a jó folyamatok egymást erősítő, generáló hatásúak. Ezt támasztja alá, hogy a Grabarics Út és Közmű Kft. kilenc új parkolóhely kialakításával járult hozzá dolgozóink parkolási problémáinak csökkentéséhez. A kórház számára ingyenesen alakították ki a parkolóhelyeket, nem mindennapi gyorsasággal, és színvonalasan. Mindezek mellett a mentőudvari parkolóban évtizedek óta fennálló vízelvezetési problémából adódó kátyúsodásra is megtalálták a megfelelő megoldást. Az esővíz-elvezetést már megoldották, az időjárás függvényében az aszfaltozás folyamatban van. Kórházunk a működési költségéből jelenleg nem tudott volna ekkora összeget biztosítani a parkolás bővítésére, vagy az aszfalt hosszú távú javítására – mondta el a kórház főigazgatója lapunknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában