Országos bajnokság

2023.12.26. 17:00

A Búvársuli érmei a karácsonyfa alá

Az előző hétvégén a Fabó Éva Sportuszodában rendezték meg a cápa, serdülő és junior uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságot. A viadalon tizenöt csapat kétszáz versenyzője mérte össze legjobb formáját.

Horváth László

A nagyok: Ifj. Gurisatti Róbert, Szabó Zsombor, Aszlajov Alexander, Csepecz Zsolt, Németh Nóra és középen Gurisatti Róbert edző

Fotó: Horváth László

A házigazda Búvársuli SE tizenhárom úszója összesen huszonhárom érmet szerzett, négy arany-, tíz ezüst- és kilenc bronzérem elosztásban. A versenyről Gurisatti Róbertet, a Búvársuli vezetőjét kérdeztük.

Ragyogó versennyel zárták az évet. Edzőként miként látta az eseményeket?
– Eredetileg a két héttel ezelőtti világkupát szántuk az év befejezésnek és a fő versenynek. Tehát nem igazán gyúrtunk rá, ennek ellenére csodálatos eredmények születtek. Cápa korosztályban például a legeredményesebb versenyző Majsai Eliz lett négy elsőségével, de jól szerepelt Grizner Árpád Áron a második helyeivel. Szintén remek formát hozott Aszlajov Alexander, szintén második, harmadik helyezésekkel. Váltóban ifi és serdülőkkel felállva volt harmadik helyünk, hogy csak néhányat említsünk a gyerekek teljesítményéből. 

Tehát nagyon jól vették az akadályokat, Nem számítottam ilyen remek eredményekre.

A cápa korcsoportból Takler Tímea, Majsai Elíz, Gurisatti Rebeka, Kulcsár Adél Alexa
Fotó: Horváth László

Akkor most kihúzták a dugót és lekapcsolták a villanyt?
– Természetesen ezzel még nem ér véget az év, egy átmozgató edzés, valamint játékos évzáró, közös buli is volt. Ezután két hét szünet következik, amit a gyerekek és én is megérdemlek. 

Húzós volt ez az év és nagyon büszke vagyok a gyerekekre, ami munkát elvégeztek. Le a kalappal mindenki előtt.

Amikor visszatekint, láthatja, hogy felnőtt egy generáció. Miként kezeli?
– Tényleg elértek olyan korba, amikor nem gyerekként, hanem felnőttként kell foglalkoznom velük. Ehhez nekem is fel kellett nőni, mert ilyen korosztályom még nem volt. Tehát mindkét részről ezt tanuljuk. Az eredmények tükrében talán mondhatjuk, kezd alakulni. Úgy érzem menni fog jövőre is.

A verseny részletes eredményeit ezúttal is Tábori Erzsébet szülő segített összefoglalni lapunk számára. Cápa (8-9 évesek), serdülő (12-13 évesek) és junior (16-17 évesek) kategóriákban indultak versenyzőink. Az ifik az idősebb, junior korcsoportban mérettették meg magukat uszonyos gyorsúszás, uszonyos felszíni és búvár számokban. 

Aranyérmesek: Majsai Eliz 4 arany (cápa). Ezüstérmesek: Aszlajov Alexander 2 ezüst (serdülő). Németh Nóra 3 ezüst (ifjúsági). Grizner Árpád Áron 4 ezüst (cápa). Takler Tímea 1 ezüst (cápa). Bronzérmesek: Takler T. 2 bronz (cápa). Aszlajov Alexander 3 bronz (serdülő). Csepecz Zsolt 1 bronz (junior). Kulcsár Adél Alexa 1 bronz (cápa). Szabó Lotti 1 bronz (serdülő). A junior fiú csapatváltó 4x200-as felszíni úszásban szintén bronzérmes lett (Gurisatti Róbert, Csepecz Zs., Szabó Zsombor, Aszlajov A.) Pontszerző helyen végezett: Gurisatti Rebeka (cápa) Gurisatti R. (ifi) Nagy Boróka (ifi) Szabó Zsombor Antal (ifi) Sápi Vazul János (cápa).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában