Podcast

2023.12.20. 19:00

Lecsapott a villámokra

Makovics Kornél második helyezést ért el Táj kategóriában a Magyarország 365 fotópályázaton, amelynek díjait nemrég adták át Budapesten, az Eiffel Műhelyházban. - tájékoztat a teol.hu.

Duol.hu

Kaiser Ottó, a zsűri elnöke és Makovics Kornél fotós az Eiffel Műhelyházban

Forrás: teol.hu

A teol.hu munkatársa nem akármilyen merítésű megmérettetésen indult, hiszen az idei kiírásra közel 45 ezer fénykép érkezett. Makovics „Viharvadász” Kornél villámlást ábrázoló fotóval kápráztatta el a zsűrit, nem véletlenül, hiszen ebben a műfajban – egyedülálló felvételei révén – országos ismertségre tett szert. A teol.hu vele készített interjúban arra is kitért, hogy mi vonzza őt oda, ahol tombol az égiháború, egymást követik a vakító villanások, a fülsiketítő mennydörgések és a levegő megtelik az elektromosság illatával. Elmondta, hogy számára nem a rá zúduló eső, avagy a körülötte csapkodó villámok elviselése jelenti a legnagyobb nehézséget, hanem sokkal inkább a hajnali kelés. Ugyanis a felhőszakadások általában ekkor gyakoriak. Emellett elkötelezett fotósa a természetnek is, gyakorta barangol a Gemencben, ahol állatok rejtett életét figyeli meg, illetve kapja ezen pillanatokat lencsevégre. Ezen a leshellyel is rendelkező terepen nem a zivatar okozhat kellemetlenséget – az amúgy sem zavarná viharvadász kollégánkat – , hanem elsősorban a megannyi szúnyog. Így tehát elmondható, hogy kollégánk, aki egyébként új, különleges terveibe is betekintést enged, valóban vérét adja egy-egy különleges fotó kedvéért. 

Forrás: teol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában