Búcsú a válogatottól

2024.02.12. 15:35

Nagy Gergő váratlan bejelentése

A dunaújvárosi születésű és nevelésű jégkorongozó, Nagy Gergő a közösségi oldalán jelentette be, hogy a múlt heti olimpiai selejtező volt az utolsó, amikor magára húzta a válogatott mezt.

Agárdy Csaba

Forrás: nso

„Szeretném megköszönni minden csapattársamnak, edzőnek, csapat körül dolgozó embernek, hogy közösen írhattuk a magyar jégkorong kis közös emlékeit. Kilencévesen Dunaújvárosban, a Jókai utcában, a ház udvarán, amikor gyakoroltam sötétedés után a kapura lövést, azt képzeltem, hogy felnőtt válogatott leszek.”

Nagy Gergő azután a 2009-es Svájcban rendezett A-csoportos világbajnokságon mutatkozott be a felnőtt nemzeti csapatban, és szerepelt 2023-ban a finnországi elit világbajnokságon is.

„Jó pár éven keresztül viselhettem a csapatkapitányi „C” betűt a válogatottban, ennél nagyobb dolog nincsen szerintem egy csapatsportot űző sportoló pályafutásában, legalábbis én így fogtam fel, és rettenetesen büszke voltam erre. A mindent jelentette nekem a meggypiros mez!”

Az utolsó hat szezonját a Ferencvárosban töltő harmincöt éves csatár 134 alkalommal viselhette a piros-fehér-zöld mezt.

A válogatottbeli csapattársaitól így búcsúzott: „Köszönöm, hogy elviseltetek, és számíthattunk egymásra! Tizenhat év! Akárcsak a mezszámom! Fura. De így kerek! Bigi.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában