Hihetetlen fordulat

2024.03.28. 19:38

Döbbenet, nem sűrűn látni olyan második félidőt, amivel a DKKA kiütötte a NEKA-t

Csütörtökön este az elmúlt időszak mumusát, a Nemzeti Kézilabda Akadémiát fogadta a DKKA a női kézilabda NB I-ben. Az első félidő után még hárommal az ellenfél vezetett, aztán a másodikban tizenöt perc alatt lenullázta ellenfelét a Kohász.

Gallai Péter

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A két együttes legutóbbi három meccséből kettőt  - a mostai szezon első felvonását is - a NEKA nyerte, s egy döntetlen született, így már ideje volt egy újabb dunaújvárosi sikernek. Főleg, hogy ezzel fontos lépést tehetett a Kohász a középmezőnyhöz való felzárkózásban, az ellenfélnek meg a kiesés elkerülésében vívott csata miatt lett volna fontos a két pont megszerzése.

DKKA - NEKA 32-20 (11-14)

DKKA: Oguntoye – Agócs 3, Trawczynska, Moreno, Nick 1, Borgyos 2, Szalai 7. Csere: Oguntoye (kapus), Török 2, Sallai 1, Paróczy 6 (1), Horváth A. 2, Bouti 4, Lakatos 1, Arany 1, Gajdos 2. Edző: dr. Paic Róbert, Virág Roland.

NEKA: Csapó – Wald 2, Faragó 2, Győri 2, Bató 7, Lapos, Miklós. Csere: Zaj (kapus), Fazekas, Molnár 3, Matucza, Alaxai 1, Muntenau-Korodi 2, Kriston 2. Vezetőedző: Bakó Botond.

Gól hétméteresből: 2/1, illetve 5/3.

Kiállítások: 8, illetve 0 perc.

Annak ellenére, hogy úgy készült a hazai csapat, nem szabad görcsösnek lenni attól függetlenül sem, hogy bármi áron, de meg kell nyerni ezt a meccset, sajnos semmi nem sikerült az elején. Technikai hibák sora és Csapó védései azt eredményezték, hogy egészen a tizedik (!) percig kellett várni az első Kohász gólra - pedig közben volt egy időkérés is -, addig viszont már ötöt lőtt a NEKA. Az ellenfél aztán az egész félidő alatt tudott élni az ekkor megszerzett előnyével, két gólnál közelebb nem sikerült közelebb zárkónia az újvárosiaknak a félidő során.

Nagy változásokra volt szükség a pihenő alatt, hogy ebből hazai öröm és pontszerzés legyen. Nos, ez teljesült, mert a 36. percre eltüntette hátrányát a DKKA úgy, hogy a NEKA gólképtelen maradt, 14-14. A folytatásban egy ideig még rendre a balatonboglári csapat vezetett, volt, hogy kettővel is, a Kohász pedig mindig egyenlíteni tudott, de a fordításra egészen 19-19-ig várni kellett, a 46. percig. 

Ekkor pedig olyan történt, ami ez előzmények tükrében hihetetlennek tűnt, illetve nem sűrűn látni. A vendégek egyik pillanatról a másikra totálisan szétestek, sorra adták el a labdákat, vagy mondjuk inkább úgy, zseniálisan léptek ki a hazai játékosok a falból és szerezték meg a játékszert, amikor pedig lövésig jutottak, Wéninger hárított. Ellenben erre alapozva a támadások sorra eredményesek voltak, minden összejött a dunaújvárosiaknak, az 56. percben 29-19 volt az állás - örömkézilabdát játszva nyert a DKKA.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában