Tiszta gyakorlatokat

2024.05.02. 11:00

Négy DKSE tornásszal kezdődik a női felnőtt és junior Eb

Csütörtökön kezdődik a női felnőtt és junior tornászok Európa-bajnoksága Olaszországban, ahol a két csapatban négy DKSE sportolóért szoríthatunk. Legjobbjaink, Kovács Zsófia és Czifra Lili nélkül kérdés, mire lesznek képesek a többiek, de Trenka János edző szerint legfontosabb a tiszta gyakorlat!

Gallai Péter

Mayer Gréta és Makai Lilla

Fotó: Laczkó Izabella

A küldöttség vasárnap utazott el Riminibe, kedden és szerdán pedig pódiumedzésekkel készültek a csütörtöki rajtra. A felnőtteknél a DKSE-t Makai Lilla ésMayer Gréta képviseli, továbbá Székely Zója, Szilágyi Nikolett, Péter Sára  alkotja a keretet, amely csütörtökön este a 4. csoportban talajon kezd, többek között az olaszokkal, a hollandokkal, az ukránokkal, az angolokkal egy fordulóban. A nap végén pedig az egyéni összetett eredményét is kihirdetik. 

A csapatból sérülése miatt hiányzik Kovács Zsófia és Czifra Lili, továbbá nem lesz ott a helyszínen a DKSE szakvezetője, Trenka János sem. Ennek okáról, illetve a várakozásiról beszélt lapunk megkeresésére.

Trenka János
Fotó: LI

A szövetségi kapitány kérése volt, hogy végül maradjak itthon Zsófival és Lilivel, dolgozzak tovább velük. Tudomásul kell venni, a torna egy olimpiai sportág, arra ”játsszák”. Szóval, jogos döntés, mert Párizs mindent visz.

- Lili szereplése szerencsére egyáltalán nincs veszélyben, csak az Eb-t hagyja ki. Zsófi esetében ez egy hónappal előtte dől el. Arról, hogy milyen esélye van, nem szeretnék semmit mondani. Mi csináljuk keményen a dolgunkat, az biztos, a munkán nem fog múlni. Szóval, remélem, nem okoz törést, hogy nem vagyok kint Riminiben, de éppen ezért Tatán egy hetet dolgoztak a kapitánnyal a lányok, az elmondások alapján ez jól sikerült. Büszkék vagyunk arra, hogy a DKSE ennyi versenyzőt ad az Eb-re. 

Trenka János hangsúlyozta, amit vár első körben, az mindenhol a tiszta gyakorlat. Általában ettől nem is akar többet, ha ez megvan, meglátjuk mire lesz elég. 

– Ugye, most nem a legerősebb csapatunk utazott, de vannak olyan lehetőségek, ami ha bejön, akkor például Mayer ugráson bekerülhet a fináléba. Azért összetettben sem elvárható az érem most.

Ám ezeket nem szeretem kimondani, mert itt minden tizedeken múlik. Szóval, maradjunk a tiszta gyakorlatoknál, ettől többet nem kérhetünk. Ezért nem szabad terheket sem tenni a lányokra.

- Mayer már szerepelt Eb-n, de Lilla most debütál, ami nagy lehetőség számára. Sokszor volt tartalékos, most bekerült a válogatottba, ami idáig se állt távol tőle. Ám azt szoktam kérni, ne arra gondoljon arra, ez milyen verseny, hanem csak ő van ott, meg a szer. Utána mondja majd el, ott voltam az Eb-n, mert sokakat megnyom a súly, ezt pedig nem szeretném. 

A fiatalok csapatában Szij Emese és Fehér Lili a DKSE sportolója. Esetükben a legfontosabb is a tiszta gyakorlat, Trenka János bízik benne, hogy Emese a legjobb magyarként jöhet haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában