Dunaferr – Liberty

2020.12.10. 14:00

Dunaferr: Valóban nőtt a bizonytalanság – frissítve

Nehéz helyzetben a Dunaferr, „valóban nőtt a bizonytalanság”. Ezt Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes írja legeslegújabb munkavállalóknak írt levelében, amelyre közösen válaszolt a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség és a cég Központi Üzemi Tanácsa. Az okok és okozatok megítélése más és más a cég vezetésére ráhatással bíró orosz és ukrán üzletemberek szerint.

Várkonyi Zsolt

A Dunaferr Vasas Szakszervezet keresetet nyújtott be a törvényszéken a cég ellen Fotó: DH-archív

Az, hogy háború van-e a tulajdonosi érdekeket képviselő dunaferres vezető tisztségviselők között azt az elmúlt hetek kommunikációja megmutatta. Mindenesetre nem jó senkinek a bizonytalanság, főleg nem a munkájukat tisztességgel végző munkavállalóknak. Az elmúlt hetek történéseit lentebb, a „Nincs béke az olajfák alatt” című cikkünkhöz csatolva olvashatják. Tankhilevich legeslegújabb levelében a kialakult helyzetet magyarázza rendületlenül, kísérletet sem téve arra, hogy saját felelősségéről is szót ejtsen. Nekünk itt élőknek igazán az a fontos, hogy tisztességgel lássa el feladatát. Bár nekünk innen kívülről nem tisztünk ezt megítélni, de minden bizonnyal a régi-új – bejegyzés alatt álló – orosz nemzetiségű tagokkal kibővülő igazgatóságnak erre is lesz hatásköre. Azt azért nem szeretnénk, hogy a cég jelen pénzügyi helyzete miatt egy vissza nem fordítható folyamat részévé váljon a Dunaferr! Mindenesetre bízunk abban, hogy a gyors egymásutánban december 17-re negyedszerre összehívott Dunaferr közgyűlés „határozatképes” megoldást hoz.

A munkáltató levelére közösen reagált a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség és a cég Központi Üzemi Tanácsa:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!