Dunaferr – Liberty

2022.12.23. 20:53

Tájékoztatott a Dunaferr ideiglenes vagyonfelügyelője

DH információ

A felszámolás alatt lévő ISD Dunaferr Zrt. ideglenes vagyonfelügyelője, dr. Fazekas Attila - az eddigi híreket megerősítve - levélben hivatalosan tájékoztatta a munkavállalókat arról, hogy 2022. december 14-én kelt végzésével a Fővárosi Törvényszék elrendelte a ISD Dunaferr Zrt. „f.a.” felszámolását és ideiglenes vagyonfelügyelőként a Honoratior Kft-t rendelte ki. 

Dr. Fazekas Attila egyúttal megerősítette azt, hogy az ISD Dunaferr Zrt. "f.a." helyzetének felmérését követően felmentette Evgeny Tankhilevich vezérigazgató-helyettest minden a cégcsoportnál betöltött beosztásából. Tankhilevich utódaként Cseh Ferenc, a nagyolvasztómű korábbi gyárvezetője került az ISD Dunaferr Zrt. „f.a.” vezérigazgató- helyettesi székébe, valamint őt bízta meg a ISD Kokszoló Kft. ügyvezetői tisztségével is.

Ugyanígy megszüntette dr. Sevcsik Mónika RMS és HR igazgató munkaviszonyát. Dr. Sevcsik Mónika alárendeltségébe tartozó egység Matuss Péter, a tisztségében megerősített pénzügyi és számviteli igazgató irányítása alá került ideiglenesen. A megfelelő személy kiválasztása még folyamatban van. Arról is szólt, hogy a novemberi munkabér hátralék kifizetésre került a dolgozóknak.

A tájékoztatóban leírtak szerint igen előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Dunaferr társaság tevékenységének tovább folytatása érdekében. Amennyiben az erre vonatkozó szerződés megkötésre kerül, a munkavállalók soron kívüli tájékoztatást fognak kapni.

Egyúttal a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetségre vonatkozó minden korábbi tiltást törölt az ideiglenes vagyonfelügyelő, amellyel egyidejűleg a szakszervezet működéséhez szükséges tárgyi feltételeket, elhelyezésüket is biztosítja.

Dr. Fazekas Attila tájékoztatója megnyugvást hozhat a dunaferres munkavállalóknak és családjaiknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!