Legnemesebb

2023.06.07. 09:00

Gyarapodott a süllőállomány a horgászvizeinken

Kedden reggel a Felső-öbölbe és a Kikötői-öbölbe egyaránt 5000-5000 darab süllőivadékot telepített a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.

Balla Tibor

A vízkezelők számára előírtaknak megfelelően – a szokásos pontytelepítések mellett – a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület munkatársai 2023. június 6-án, kedden reggel 5000-5000 darab süllőivadékot helyeztek ki mindkét vízterületre. A Felső-öbölbe és a Kikötő-öbölbe egyaránt hozzávetőleg 4-5 centiméter testhosszúságú egyedeket telepítettek a ragadózó halak legnemesebbikéből. Amennyiben sikeresen túlélik a kezdeti nehézségeket, pár év múlva már méretes egyedként láthatjuk őket viszont a horgászkészség túlsó végén.

 

A halasítás június 7-én, szerdán folytatódik a szakmai terveknek megfelelően, akkor 10 mázsa pontyot telepítenek vizeinkbe, olyan megoszlásban, hogy a Felső-öbölbe 7, a Kikötői-öbölbe 3 mázsa extra minőségű ponty érkezik majd a szokásoknak megfelelően Varsádról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!