figyelmeztet az OMSZ

2020.08.18. 07:00

Felhőszakadás is lehetséges, változékony időre számíthatunk

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának tájékoztatása szerint, Fejér megye területén zivatarokra és felhőszakadásra is lehet számítani, ezért citromsárga figyelmeztetést adott ki.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Az előrejelzések szerint gyakran lesz erősen felhős az ég, és nyugat felől több hullámban alakulnak ki záporok, zivatarok. Néhol felhőszakadás és jégeső is kialakul. Megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az északnyugati szél. 26 és 32°C fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia: Gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Elszórtan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak. Az arra érzékenyeknél egyre erősödő görcsös fejfájás, hasi fájdalom alakulhat ki, továbbá gyakoriak lehetnek a rosszullétek. A fülledt idő miatt a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél nehézlégzés, valamint vérnyomás-ingadozásra is számítani kell.

Forrás: met.hu; koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában