Megelőzés

2023.01.02. 12:00

Tesztelve segíthetjük a katasztrófavédelmet

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága év végére elkészítette a legújabb tesztjét.

Török Tímea

lakástűz illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Az új év első tűzvédelmi tesztje az óév utolsó napján már készen állt a tesztelők próbájára. A katasztrófavédelem célkitűzései szerint így az állampolgárok folytathatják a tűzvédelmi ismereteik ellenőrzését, és megbízható forrásból tovább bővíthetik tudásukat. Ezért az új évben havonta jelentkeznek majd új témákból összeállított tűzvédelmi teszttel, amely kitöltése a szakértők ígérete alapján legfeljebb öt percet vesz igénybe. 

Ez már a harmincegyedik online tudáspróba. A katasztrófavédők szerint a januári kérdéssor azokból a kérdés­elemekből lett összeállítva, amelyekre az elmúlt év során a legtöbb hibás válasz érkezett. 

A tesztek kitöltésével segíthetünk a szakembereknek

Arra kérik a katasztrófavédelem munkatársai a lakosságot, hogy töltsék ki aktuális tűzvédelmi tesztjüket. Sőt, ha még nem tették, korábban közzétett tesztjeik valamelyikét is töltsék ki, és így segítsék a szakemberek munkáját. 

A kitöltő által megadott adatokat az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a lakosság tűzvédelmi tájékozottságának felmérésére, statisztikai elemzések, értékelések készítésére használja. Majd a megadott válaszok segítségével kapnak visszajelzést arról, hogy a jövőben milyen témákban szükséges bővíteni a lakosság ismereteit – olvasható a katasztrofavedelem.hu weboldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában