Kattant a bilincs

2024.03.18. 09:00

Prostitúcióra és a bevétel átadására kényszerítette

A Fejér Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indítványozta egy férfi és élettársa letartóztatását. A gyanúsítottak rábírták az egyikük testvérét arra, hogy az egyik székesfehérvári szórakozóhelyen prostitúciós szolgáltatást nyújtson és az abból származó bevételt nekik átadja.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint az egyik gyanúsított testvére 2022. februárjától élt a gyanúsítottal és élettársával. A sértett a kezdeti időszakban munkaviszonnyal rendelkezett, majd annak megszűnését követően a családi bevétel biztosítása érdekében a gyanúsítottak rábírták a nőt arra, hogy egy székesfehérvári szórakozóhelyen prostitúciós tevékenységet folytasson. A sértett az önálló élethez szükséges megfelelő anyagi háttérrel nem rendelkezve a rábírásuknak eleget tett. A tevékenységből származó bevételt a nő a gyanúsítottak részére átadta, amelyet saját megélhetésükre fordítottak. Előfordult, hogy amennyiben a sértett nem a gyanúsítottak elvárásainak megfelelő bevételre tett szert, fenyegetéssel vagy pofonnal kényszerítették a bevétel növelésére. A sértett a prostitúciós tevékenységet 2022. nyarától egy évig végezte, majd egy személy közreműködésével sikerült kiszakadnia a gyanúsítottak környezetéből és így felhagyni a prostitúciós tevékenység folytatásával.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya - amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés -megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét. Alaposan lehet tartani továbbá attól, hogy a gyanúsítottak a sértett befolyásolására törekednének, a bizonyítást veszélyeztetnék, a büntetőeljárásban részt vevő személyt megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában