Vádemelés

2024.05.10. 11:00

Édesanyjára támadt és többször súlyosan bántalmazta az asszonyt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki többször súlyosan bántalmazta az anyját, kaptuk a tájékoztatót a járási ügyészség szóvivőjétől.

Duol.hu

Képünk illusztráció

Fotó: MW-archív

A szóvivő kifejtette: a vádirat szerint a férfi és 66 éves anyja együtt éltek egy ingatlanban. A vádlott italozó életmódja folytán rendszeresek voltak a vitatkozások, amelyek során a férfi gyakran bántalmazta az anyját.

A férfi 2022. december 29-én rángatta és ütötte a sértettet, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, majd 2023. január 18-án az arcát paprikasprayvel fújta le. A férfi cselekményei miatt az anyja feljelentést tett, vele szemben büntetőeljárás indult, amelynek eredményeként az ügyészség az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről rendelkezett és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

A férfi a büntetőeljárás megindulása ellenére sem hagyott fel anyja bántalmazásával. A vádlott 2023. május 19-én ittasan ismét összeütközésbe került az asszonnyal, amikor mintegy 10 méteren keresztül lökdöste a konyhából az előtérig, majd a lépcső közelében a mellkasánál meglökte, a nő a lépcső korlátjának esett, majd 

a férfi a földön fekvő idős sértettet többször megrúgta. 

A vádlott rúgásai a sértett lábát, hátát, kezét és oldalát érték. A férfi a bántalmazás közben folyamatosan megöléssel fenyegette az anyját, ha a rendőrséget értesíti. Amikor a sértettnek sikerült a földről felállnia, a vádlott tenyérrel arcon ütötte, a könyökével a szeme alá ütött, megtépte a haját, illetve a tarkójánál is megütötte. A férfi a sértett könyörgésére felhagyott a további bántalmazással, azonban az asszony a segélyhívót értesítette, és a mentő kórházba szállította.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a vádlottat előállította és ismét gyanúsítottként hallgatta ki, azonban a férfi ennek ellenére sem hagyott fel az anyja háborgató magatartásával. A férfi a bántalmazás miatt járókerettel csak nehezen járó anyjától 2023. június 13-án többször pénzt kért, azonban a sértett nemet mondott, mire a vádlott üvöltözni kezdett az anyjával, az ajtaján dörömbölt, azt ütlegelte. 

A sértett az újabb bántalmazástól való félelmében ismét értesítette a segélyhívót, 

majd a mentők a vádlottat a detoxikálóba szállították.

Az ügyészség vádiratában a férfival, mint visszaesővel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában