sajtótájékoztató

2017.10.13. 08:30

A korkedvezményről

DUNAÚJVÁROS Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője a korkedvezményes nyugdíjakkal kapcsolatban tette fel a Meddig még? kérdést a tegnapi sajtótájékoztatón, mert az embert próbáló szakmák képviselői szenvednek a nyugdíjra várva.

Körmendi Erzsébet

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője Fotó: Ady Géza

Pintér Tamás egy lánglovag példáját említette, aki több évtizedes munka után tűzoltóként már nem tudja vállalni a bevetést, viszont korkedvezményes nyugdíjra sincs lehetősége, mert megszüntették azt, ezért portásként tengeti a napjait. Hasonló panaszaik vannak a vasműs, a papírgyári dolgozóknak is. A jobbikos képviselő arra kéri a választókerületben élőket, hogy akik nehéz fizikai munkát végeznek, egészségükben már károsodtak és jogosultak lennének a korkedvezményre, keressék meg őt, mondják el történetüket.

Mert valódi képviseletet szeretne biztosítani, s e példákkal meggyőzni a kormányt arról, mennyire fontos lenne sokaknak, hogy a kedvezménnyel még egészségesen mehessenek nyugdíjba. Ha a példákkal sem érnek célt, akkor a Jobbik, ha 2018-ban kormányra kerül, tesz azért, hogy mielőbb helyreállítsa a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét, mondta Pintér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában