95-ik születésnap

2017.10.25. 11:30

Jutka néni rég várt, újabb randevúja

Meghitt randevút lestünk ki, igaz, mi is meghívottak voltunk e találkára. Kicsit részesei is egy ünneplésnek... 

Pekarek János

a

Régóta várt randevú valósult meg két régi ismerős között október 24-én, kedden, délelőtt tizenegy órakor a Gagarin tér egyik lakásában: mégpedig Katona Károlyné és Gombos István, humán ügyekért felelős dunaújvárosi alpolgármester között.

A találka résztvevői: Jutka néni Gombos Istvánnal Fotó: Ady Géza

Ráadásul nevezetes alkalomból: Katona Károlyné, Jutka néni kilencvenötödik születésnapját köszöntötte az alpolgármester a város önkormányzatának nevében. Ezt a találkozót pedig a résztvevők már Jutka néni kilencvenedik születésnapján megbeszélték, lévén, hogy akkor is Gombos István köszöntötte az ünnepeltet. A sajtó nyilvánossága előtt zajló, meghitt és ünnepélyes találkozás alkalmával az alpolgármester átadta Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő plakettjét is.

Jutka néni és férje még a városépítés hőskorában, 1956-ban érkeztek Dunaújvárosba, és a vasműben dolgoztak mindketten, egészen nyugdíjba vonulásukig. Nem is könnyű munkahelyen: a férj a meleghengermű pácolóüzemében, a feleség a hideghengermű kikészítőüzemében...

Két lányuk született, három unoka és négy dédunoka van a családban.

A városépítés hőskorában érkezett Dunaújvárosba Katona Károlyné, aki október 20-án töltötte be kilencvenötödik életévét. Képünkön Jutka néni két lányával látható. Fotó: Ady Géza

Jutka néni egy dologgal nem tud csak megbékélni: látása megromlott, ezért ma már nemigen megy le az utcára, pedig egykor a tér padjain sokat beszélgetett ismerőseivel. Ráadásul így kedvenc időtöltéseinek, a hímzésnek, horgolásnak, varrásnak, olvasásnak sem hódolhat. Ám családja körében: boldog!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában