gazdasági átalakulások

2017.11.07. 12:00

25 éve írtuk: Papírgyárak itt és ott, a bezárások története

Képviselői vita a Városgazdálkodási Rt. működéséről. Gazdakör: elnöki lemondás. Bezárnak egy papírgyárat. 

Pekarek János

Forrás: Fortepan

Vitára sarkallta a képviselőket a 125 millió forint bevételtöbblet miatt módosítandó városi költségvetés, miután a polgármester azt javasolta, hogy a Városgazdálkodási Rt. helyett az önkormányzat utalja át a társasházak fejlesztési alapjába azt a hiányzó 9 millió forintot, amit a megmaradt bérlakások arányában a cégnek kellett volna fizetnie, de veszteségessége miatt nem tudott ennek eleget tenni – írta huszonöt évvel ezelőtt elődünk, A Hírlap első oldalas tudósításában. – Több képviselő kifogásolta, hogy a város kasszájából kell pótolni a hiányzó 9 millió forintot. E vita kapcsán Horváth László, a pénzügyi iroda vezetője bejelentette, hogy késik a Városgazdálkodási Rt. a lakásértékesítésekből befolyt 14 millió forint átutalásával is.

Rendkívüli összejövetelt tartott kedden este a dunaújvárosi gazdakör. Az utolsó napirendi pontként Tüske Ferenc, a gazdakör elnöke benyújtotta lemondását.

Annak ellenére, hogy a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumának ígérete szerint napokon belül megjelenik a Külgazdasági Közlönyben a papíripar piacvédelmi eljárásáról szóló közlemény, november 1-től egy hónapig bezárják a szolnoki papírgyárat. A Dunapack Rt. felügyelő bizottsága határozott így előző hét végén, s arról is, hogy ez idő alatt a forgóeszközöket fel kell számolni és a raktárkészleteket eladni. Táli László szakszervezeti elnök szerint egy hónap alatt ki kell üríteni a gyárat.

Borítóképünk forrása: fortepan.hu/Simon Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában