korip

2017.11.29. 10:30

Közös horgolással töltött hangulatos délelőtt volt

Huszonöten vettek részt a múlt heti közös horgolás első programján Dunaföldváron.

L. Mészáros Irma

Közös horgolás – az ötletgazda Czompóné Bálint Bernadett, és aki elsajátítja a horgolást, Dubiczné Ruzicska Margit Fotó: LMI

A Czompóné Bálint Bernadett által kezdeményezett csoportnak az a célja, hogy a részt vevők egyrészt megtanuljanak horgolni, másrészt majd a tudásukat a koraszülötteket segítő korip horgolására használják fel.

Az első foglalkozáson a többség a legelső pálcákat, hajtásokat, sorokat készítette, mert eddig járatlan volt a horgolótű használatában. Nekik Dubiczné Ruzicska és Györkőné Bucsi Erika mutatta meg a fogásokat nagy türelemmel.

Jó hangulatú délelőttöt töltöttek együtt – részben ismeretlenek, akiket főként a segíteni akarás inspirált. Akadt közöttük olyan, akinek koraszülött gyermeke annak idején kapott koripot, volt, aki nem tudott eljönni, de fonalat küldött a csoportnak. Többen süteménnyel, teával, kávéval is hozzájárultak az eseményhez.

Közös horgolás – az ötletgazda Czompóné Bálint Bernadett, és aki elsajátítja a horgolást, Dubiczné Ruzicska Margit
Fotó: LMI

Mint Szabó-Schönekker Zsuzsanna gyógytornásztól, a Koraszülöttekért Országos Egyesület tagjától megtudtuk, a korip levédett alkotás, tehát nem lehet forgalmazni. A földvári lányok-asszonyok nem is akarnak hasznot húzni majd belőle, inkább segíteni szeretnének. Mert tudják, hogy ezek a kis puha lények segítséget nyújtanak, hogy a babák a csövek helyett a polip karjaiba kapaszkodjanak. A korip polip egy kicsit a köldökzsinórt is hivatott pótolni, s a biztonságot, az ölelést szimbolizálja, nyugtatóan hat rájuk. S ahogy látható volt, a horgolás a résztvevőkre is. A szervező tervei szerint kéthetente találkoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában