Adományok a legjobb helyre

2017.11.30. 11:30

Három család reményét erősítették meg

Három helyre is személyesen vitt adományt szerdán délelőtt dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Cserna Gábor polgármester.

BALLA TIBOR

A szülők és az adományozók a daruszentmiklósi Barabás Virág körül Fotó: Zsedrovits Enikő

Egy Mártnon-napi baráti összejövetelen kezdődött a történet Nagyvenyimen, amikor két vállalkozó, Dráviczki Márton és Kamondy Márton gyűjtést indított a térségben élő rászoruló, beteg gyermekek javára. Össze is gyűlt akkor 511 500 forint, aminek az odaítéléséhez a polgármesterek segítségét kérték. Végül úgy döntöttek, háromfelé osztják: a dunaújvárosi Móna Jázmin Letícia, a daruszentmiklósi Barabás Virág és a nagyvenyimi Kulcsár Viola Hella között. Ezt az adományt vitte házhoz dr. Galambos Dénes Fejér megye 4. választókerületének országgyűlési képviselője és Cserna Gábor polgármester.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő (jobbra) átadja az adományt Móna Jázmin Letícia édesanyjának, Kovács Viktóriának. Középen Cserna Gábor polgármester
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az adománykörút – amelyen személyenként 170 ezer forintot adtak át – első állomása Dunaújvárosban Móna Jázmin Letícia és édesanyja: Kovács Viktória otthona volt. Az édesanyának dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő adta át az igencsak szükséges és kedves karácsonyi ajándékot. Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere azzal a jó hírrel kívánt békés karácsonyt az édesanyának, hogy Dunaújváros közgyűlése januárban tárgyalja azt az előterjesztést, hogy a jövő esztendőben minden hónapban támogatást nyújtanak a családnak. Kovács Viktória elmondta, óriási segítség számukra ez az adomány is, hiszen a kislány túl van egy őssejt-beültetésen és egy csípőficam-műtéten, emiatt most gipszben fekszik. A bájos és türelmes gyermekre még egy csípőműtét vár majd, és ezzel még messze nincs vége a kezeléseknek. Azonban ő is, édesanyja is eltökéltek, bíznak a gyógyulásban. A jószándékú emberek pedig igyekeznek segíteni nekik, most is már egy teli garázsnyi kupak árával könnyebb a családi költségvetés.

A második állomás Daruszentmiklóson, Barabás Virágnál és édesanyjánál, Barabás Krisztinánál volt. Itt már kibővült a küldöttség Rauf Norberttel, Daruszentmiklós polgármesterével, valamint Deák Károllyal, aki a szomszéd településen élő vállalkozó, és az adományt megtoldotta még ötvenezer forinttal.

A szülők és az adományozók a daruszentmiklósi Barabás Virág körül Fotó: Zsedrovits Enikő

Barabás Virág megrázó történetét lapunk olvasói jól ismerik, hiszen a Dunaújvárosi Hírlap hasábjain látott napvilágot. A kamaszlány szén-monoxidtól elkábulva elesett, és a család eszméletlenül talált rá. Másfél hónapig éber kómában volt, mint kiderült súlyosan károsodott agyának a beszédért és mozgásért felelős területe. Szülei magánklinikára vitték, és hihetetlen belső erőről tanúskodva igyekeznek újra egészséges emberré tenni. Virág tegnap már szinte érthetően köszönte meg az adományt a jelenlévőknek.

A Nagyvenyimhez tartozó Mélykút volt a harmadik állomás, ahol Vargáné Kaiser Katalin nagyvenyimi polgármester csatlakozott a delegációhoz, akik Kulcsár Viola Hellának hoztak adományt, aki nem lehetett otthon, édesanyjával még kórházban van.

Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim polgármestere (jobbra) ajándékot ad át Kulcsár Viola Hella édesapjának, Kulcsár Milánnak
Fotó: Zsedrovits Enikő

 

Az adományt édesapja, Kulcsár Milán vette át. A kislány koraszülött volt, 90 dekagrammal jött a világra és komplikációk is felmerültek a szülés után. Mára 1560 grammot nyom és átkerülhetett a baba-mama szobába. A karácsonyt talán már otthon töltheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában