Néptáncgála, pásztorjáték

2017.12.26. 14:52

Falukarácsony Perkátán – Egy kívánság is teljesült

December 20-án tartotta a Falukarácsony elnevezésű ünnepségét Perkáta Nagyközség Önkormányzata a Faluházban. A 17 órakor kezdődő programot Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere nyitotta meg.

Beszédében megköszönte az adventi ünnepségsorozatban szerepet vállalt intézmények, egyesületek és magánszemélyek munkáját, majd kellemes ünnepeket kívánt mindenki számára.

Ezt követően kezdetüket vették a színpadi produkciók, amelyeket a perkátai népművészeti foglalkozás táncosainak műsora nyitott meg. A foglalkozásra járó gyerekek három csoportban léptek fel: a Tücskök-bogarak, a Cinegemadár és a Kankalin néptánccsoport adott elő népi gyermekjátékokat, valamint mezőföldi táncokat. Az előadások közben szólisták is szerepeltek: szilágysági legényest láthattak Kónicz Marcelltől és Vasinka Dávidtól, valamint gyimesi népdalokat énekelt Wéber Viktória.

A néptáncosok előadását követően a VELED az ifjúságért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tagjai hirdették ki decemberi pályázatuknak, a Teljesítünk egy kívánságot! felhívásnak az eredményét. A pályázatra perkátai gyerekek karácsonyi leveleit várták, amelyekben megfogalmaztak egy kívánságot, amit az egyesülettől kértek. Számos megható és szép levél érkezett az ifjúsági szerveződéshez, s közülük végül Iványi Noémi írása nyerte el a kiválasztó bizottság tetszését. A nyertesnek a színpadon adták át a kívánságát: egy Twister társasjátékot.

Falukarácsony Perkátán

Angyalok és pásztorok a színpadon. Az általános iskola második osztályos tanulóinak szép műsorát tekinthette meg a közönség

A Falukarácsony záró produkciójaként a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola második osztályos tanulói érkeztek a színpadra. A műsort összeállító, felkészítő pedagógusok Gergelyné Németh Tímea, Gyöngyösi Edit és László Andrea voltak. A gyerekek az alkalomhoz illő karácsonyi pásztorjátékot adtak elő, a darabhoz méltó igényes jelmezekben, díszletek között léptek a közönség elé. Őket az általános iskola alsó tagozatos diákjaiból álló énekkar kísérte hangulatos, ünnepi dalokkal.

A mozgalmas délután végén a fellépő gyerekek számára süteménnyel és tortával készültek a pedagógusok és a szülők, így köszönve meg a kitartó munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában