projekt

2017.12.29. 10:00

Felújítják az újvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolát

Az önkormányzat korábban a „Petőfi Sándor Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése” címmel támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatára – sikeresen.

Balla Tibor

Az épület tetejére már felkerülnek a szigetelő lapok Fotó: Ady Géza

Az épület túlzott működtetési – elsősorban fűtési – költségei a fenntartót terhelik, így ezek csökkentése az elsődleges feladat a projekt megvalósítása során. Az épületek energetikai felújítása épületbiztonsági, egészségügyi, higiéniai, ergonómiai szempontból is nagyon fontos. A projekt megvalósításával hosszú időre megoldódik az iskola épületének külső szerkezeti állagmegóvása, másrészt a korszerű épületszerkezeti követelmények kielégítése révén nagyságrendekkel csökkenthetők az energiafelhasználás költségei.

Az épület tetejére már felkerülnek a szigetelő lapok
Fotó: Ady Géza

A beruházás során a homlokzatot 12 centi polisztirolhab hőszigeteléssel látják el. A lapostető meglévő vízszigetelésének elbontása után átlagosan 15 centi, lejtéssel kiképzett, járható polisztirolhab szigetelést készítenek, majd kialakítják a tető új vízszigetelését. A külső fali nyílászárók cseréje modern, műanyag tokba illesztett, fokozott hőszigetelésű üvegezéssel. A szerződött támogatás összege: 259 millió forint.

A napokban elkezdődtek a munkálatok, a munkások már dolgoznak a tető szigetelésén és az akadálymentesített mosdó kialakításán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában