Profik és önkéntesek

2017.12.19. 07:00

Sok szeretetet kapnak a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon lakói

Ez a hét (is) a szereteté a Jószolgálati Otthonban! Másutt egy évadban nincs annyi előadás, mint itt!

PEKAREK JÁNOS

Tegnap délután Jankó énekelt nekik és velük: a tőle megszokott óriási sikerrel! Fotó: Ady Géza

Tegnap először Polgár Lillának, a Bartók kamaraszínház nagyszerű színésznőjének és családjának örülhettek a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Bercsényi utcai intézményének lakói: a népszerű színésznő férjével, Gasparik Gáborral, aki ugyancsak a Bartók kamaraszínház színművésze, valamint alig egyéves gyermekükkel, Gergővel együtt lépett fel az otthon lakói előtt.

A nagysikerű előadásban aztán volt minden, amit csak előadás-szerető közönség kívánhatott – márpedig a Jószolgálati Otthon közönsége ilyen!

Lilla énekelt, Gábor mesét és verset mondott, és együtt a gyermekkel szépen megénekeltették az otthon összes lakóját és dolgozóját. Márpedig a közös éneklésnek, mint tudjuk, lélekemelő és lélekgyógyító hatása van!

S akkor még nem beszéltünk arról, hogy aznap, vagyis hétfőn délután egy másik dunaújvárosi sztár, Jankó, mégpedig a Sztárban sztár vetélkedő győztesének, Tominak a testvére, ha úgy tetszik: mentora, Horváth Jankó lépett fel az otthon lakói előtt – ugyancsak fergeteges sikerrel gyakorolva az együtt éneklés (és tapsolás...) tudományát!

Újabb nagysikerű délután volt a Jószolgálati Otthon Bercsényi utcai intézményében Fotó: Ady Géza

Jankó egy időben a hazai internetes dal-letöltések listavezetője volt (ezt a tisztet aztán öccse vette át tőle) – ám ehhez képest szálegyedül, minden felhajtás nélkül, prózai utcai öltözékben, gyalog érkezett az otthonba, bőven időben, hogy legyen ideje előkészülni a nagyon is komolyan vett előadására.

Aznap este még Komáromi Gábor, a Playback színiegyüttes tagja, gitáros-énekes és előadó is fellépett a Jószolgálati Otthon lakói számára a világot jelentő deszkákon. Nem kevesebb sikerrel, mint az előtte szereplők.

A Szeretethét pedig folytatódik! Ma, azaz kedden délelőtt a Bánki középiskola kórusa ad nagyon várt koncertet, majd Anica, később Janó (Pálfalvi János előadóművész, versmondó, gitáros és énekes) lesz a fellépő.

Szerdán, az előre meghirdetett programtól eltérően elmarad a ligetes bohózat.

Tegnap délután Jankó énekelt nekik és velük: a tőle megszokott óriási sikerrel!
Fotó: Ady Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában