ideiglenes befogadás

2018.02.14. 16:00

Önzetlen állatbarát kerestetik Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület keres olyan állatszerető embereket, akik otthonukba fogadnák a gazdára váró állatokat.

Fodor Tímea

Az ideiglenes befogadók áldozatos munkája nélkülözhetetlen, hiszen újabb állatokat akkor tudnak megmenteni, ha a korábban befogadottakat ideiglenes befogadókhoz, majd végleges gazdákhoz juttatják – írja a DÁV, népszerű " target="_blank" rel="nofollow noopener">közösségi oldalukon.

A befogadási időszak eltérő lehet, néhány héttől akár hónapokig is eltarthat, mire gazdára találnak a kis szeretetéhes négylábúak. Ez idő alatt természetesen az állat orvosi ellátását, szállítását, és az etetéséhez szükséges tápot is a DÁV biztosítja. A befogadónak az a feladata, hogy gondoskodjon az állatról és lehetővé tegye a jövendő örökbefogadókkal való kapcsolatteremtést.

A DÁV tapasztalatai alapján a családoknál elhelyezett állatok gyorsabban és probléma mentesebben illeszkednek be végleges gazdáiknál, mert már sikerült megismerniük az együttélési normákat.

Valamennyi, az állatvédők gondozásába kerülő állatot oltva, féregtelenítve, chippel, oltási könyvvel ellátva, orvosi vizsgálatot követően helyezik el az ideiglenes befogadóknál.

Ha kedvet érzel magadban, vagy a környezetedben ismersz olyanokat, akik képesek és készek ilyen feladat vállalására, keresd a DÁV-ot bátran a népszerű közösségi oldalon, privát üzenetben. Adj reményt, adj lehetőséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában