Diákigazgató-választás változatos programokkal

2018.04.09. 07:00

Bánki: élőzenés teaház és kétütemű motorok

Reggeltől délig tartottak a programok pénteken a Bánkiban. Tanítás nem volt, a délelőtt ezúttal csak a diákönkormányzat által szervezett előadásokról, vetélkedőkről, sportversenyekről szólt.

Tóth Alexandra

A kiváló hangulatú eseményen volt élőzenés teaház, valamint kártyaparti is Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Lazább programokkal

Az idei Bánki-napok programsorozata valamennyi diák érdeklődési körét lefedte. A tornateremben, illetve a csarnokban egész délelőtt sportversenyek voltak, itt fociban, floorballban és kosárlabdában mutathatták meg tehetségüket a résztvevők. A tantermekben előadásokat szerveztek a pedagógusok, elsősorban földrajzi témakörökben, de volt élőzenés teaház és kártyaparti is. A lazább programok közül a World of Tanks-verseny volt a legnépszerűbb, az ismeretterjesztő előadások sztárjának pedig egyértelműen a természettudományos kísérletek bemutatása számított.

A kiváló hangulatú eseményen volt élőzenés teaház, valamint kártyaparti is Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Jutalmak is voltak

A matematika, fizika, informatika, biológia és kémia témában induló, közel húsz tanuló munkája közül a dr. Horváth Miklós, a DUE Műszaki Intézetének igazgatója által vezetett bizottság választotta ki a legjobbakat. A szakmai zsűri tagjait a természettudományi munkaközösség pedagógusai alkották, akik érdemjegyekkel díjazták a résztvevőket. A legkiemelkedőbb előadókat még külön dícsérettel is jutalmazták, ők Szabó Kevin 11.a‑s, Fejes-Nagy Gergő 10.b-s, Sztanó József 10.a-s és Németh Kristóf 11.b-s tanulók voltak. Némethné Ámon Erika büszkén mesélte, hogy a kísérleteket közel hatvan diák nézte végig és készített jegyzeteket a látottakból, amikkel szintén jó jegyeket szerezhettek a hallgatóság figyelmes és precízen körmölő tagjai.

 

A diákigazgató-választást kétnapos kampánysorozat előzte meg, három párt egy-egy jelöltjére lehetett szavazni. A választás győztese a 11.b „Big M” pártja lett, jelöltjük Balázs Máté. A győztes jutalmul 14-én, szombaton egy fordított nap keretein belül átveheti az irányítást az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában