Szakmai munka elismerése

2018.06.29. 07:00

„Jó tisztviselőnek lenni nehéz dolog” – a polgármester köszöntötte a köztisztviselőket

Csütörtökön délután a Városháza C szárnyában a városvezetés nevében Cserna Gábor köszöntötte településünk köztisztviselőit.

Szabó Szabolcs

Az ünnepi program a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza két jeles színművészének, Polgár Lillának és Gasparik Gábornak fellépésével kezdődött. A folytatásban a város polgármestere, Cserna Gábor méltatta a köztisztségviselők kiemelkedő munkáját. Ünnepi köszöntőjében a város első embere kifejtette:

– Július első napja a köztisztviselők és a kormánytisztviselők, a közigazgatásban dolgozó szakemberek ünnepe. Alkalmat ad arra, hogy az önök munkáját megköszönjék Dunaújváros polgárai, és alkalmat ad arra, hogy jómagam is köszönthessem a polgármesteri hivatal munkatársait. A köszönet megilleti önöket, hiszen egy szigorú jogszabályok alapján működő hivatalban végzik a munkájukat, szolgálják a nagyobb közösséget, Dunaújváros polgárait. Tisztelt kollégák! Jó tisztviselőnek lenni nehéz dolog.

A városháza C szárnyában köszöntötték a köztisztviselőket Fotó: amatőr felvétel

Jó köztisztviselő csak az lehet, aki ismeri az állami és a helyi gépezetet, aki széles látókörrel és intelligenciával rendelkezik, és képes a legkülönfélébb emberekhez is azok nyelvén szólni. Ez nehéz munka! A köznyelv szerint a magyar ember úgy van öszszerakva, hogy számára a hivatalba járás bosszúság. Rejtő Jenő hősétől, Fülig Jimmytől tudjuk, hogy a hivatalban császkálás ritkán vezet jóra. Sok ember fejében a hivatali bürokrácia úgy jelenik meg, mint egy abszurd társasjáték. Ahol úgy lépeget az ügyfél irodáról irodára, hogy az a veszély fenyegeti, visszaküldik a startmezőre, vagy kimarad a következő dobásból, tehát jöjjön vissza újra. Én úgy gondolom, tisztelt kollégák, a mi hivatalunkban ennél sokkal jobb a helyzet.

Az ügyfélbarát ügyintézést tekintve nagyot léptünk előre a beléptető rendszer kiépítésével, sőt, sokat fejlődtünk a lakosság naprakész, korrekt tájékoztatásában is. Motivált, munkájukban megbecsült köztisztviselőkkel teljesíthetőek a feladatok, minél több dunaújvárosi polgár megelégedésére.

Három díjazottat köszöntöttek: Bojér Éva, Puskás Rozália, Szögi Erika

Cserna Gábor a Dunaújváros Közszolgálatáért díjat Bojér Évának, a személy ügyi és működtetési osztály vezetőjének, Puskás Rozáliának, a vagyonkezelési osztály analitikus nyilvántartó ügyintézőjének, valamint Szögi Erikának, a főépítészi, építésügyi és környezetvédelmi osztály építésügyi ügyintézőjének adta át. A hivatalos ünnepség után fogadás várta a köztisztségviselőket. A rendezvény zárásaként egy pohárköszöntő keretében Dunaújváros jegyzője, dr. Sürü Renáta fogalmazta meg gondolait a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában