ÚJ ESZKÖZÖK, FELSZERELÉSEK

2018.06.20. 18:30

Sikeresen pályázott a sárbogárdi járási önkéntes mentőcsoport

Új technikai eszközöket és egyéni védőfelszereléseket nyert a sárbogárdi járási önkéntes mentőcsoport tagjaként a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület az önkéntes mentőszervezetek részére kiírt országos pályázaton. A megítélt támogatás értéke meghaladja az 1,6 millió forintot.

Katasztrófavédelem

Az önkéntes csoportok megalakítását és működésük szervezett kereteinek megteremtését hat évvel ezelőtt kezdeményezte a katasztrófavédelem. A központi, majd a területi (megyei) rendeltetésű mentőszervezetek megalakítása és minősítése után a járási és települési szintű szervezetek életre hívása következett. Ezek a csapatok ma már jól kiegészítik a hivatásos katasztrófavédelmi egységek munkáját, képesek hatékonyan, a hivatásosok irányításával működni.

 

Az önkéntes mentőszervezetek erősítésének elsődleges célja mindig is a települések önvédelmi képességének növelése volt. A szervezetek bevonásával emelkedik azoknak a létszáma, akik helyben vállalhatnak szerepet a károk felszámolásában, helyreállítási munkákban. A beavatkozásokhoz azonban nemcsak elhivatottságra és szakmai tudásra, hanem megfelelő felszereltségre, a kor kihívásainak megfelelő technikai eszközökre is szükség van.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, ami az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó technikai eszközök, működési költségek finanszírozására, védőruházattal való ellátásukra, valamint a mentőszervezet tagjai oktatásának, vizsgáztatásának támogatására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Ennek a pályázatnak köszönhetően a sárbogárdi járási önkéntes mentőcsoport tagjaként a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület új technikai eszközöket és egyéni védőfelszereléseket nyert 1,6 millió forint értékben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában