Változatos programokkal

2018.07.30. 07:00

A dunaföldvári vöröskeresztes táborban remek volt a hangulat idén is

Évek óta júliusban vöröskeresztes táborba hívják Dunaföldváron a gyerekeket.

L. Mészáros Irma

Több mint ötven gyermek vett részt a vöröskeresztes táborban Dunaföldváron. A helyi önkéntes csoport vezetője, Kuti Valéria az idén is meghirdette ezt a lehetőséget, amelybe nagycsaládban felnövő vagy hátrányos helyzetű fiatalokat, illetve a véradók gyermekeit várta a Duna-parti táborhelyen. Munkáját Tölgyessy Ákos és Kuti Mária pedagógusok és közösségi munka keretében négy középiskolás is segítette.

Lufibohóccal vidám volt a hangulat. Fotó: amatőr

A tábor tagjai részt vettek azon a megemlékezésen, amelyet a felújított Hősök szobránál rendeztek, emlékezve az első világháború véráldozatára. Az egy hét során elsősegélynyújtási és újraélesztési ismereteket szereztek, de sok más foglalkozást is élvezhettek. Volt több kézműves foglalkozás, rajzpályázat, kerékpáros ügyességi verseny, szórakoztatta őket Lufibohóc, azaz Gazsó Miklós. A Vallum Íjász Egyesület vezetőjének, Böde Sándornak az irányításával kipróbálták az íjászkodást is. A labdajátékokat Lesnyik Gábor edző vezényelte. Eljöttek közéjük énekelni, játszani az Őszi Alkony nyugdíjasklub tagjai, megmozgatták őket a Meridián Torna Klub vezetői, együtt tornáztak a felnőttekkel. Doór Gyula és családja támogatásából ugrálóvárnak is örülhettek a gyerekek. Gyúrtak, sütöttek lángost. Rossz időben a csocsó, a gombfoci és a társasjáték is lekötötte őket. Az utolsó napon Pörbölyre kirándultak, ahonnan kisvasúttal felfedezték Gemenc szépségeit.

Nagyszerű csapat jött össze a vöröskeresztes táborban Fotó: amatőr

Az utóbbi évek egyik legjobb csapata jött össze, sikeres tábort zártunk – mondta Kuti Valéria, aki a következő évekre már szeretné átadni a stafétabotot egy fiatalabb vezetőnek, de lesz tábor jövőre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában