Sikerek a történelmi íjászok versenyén

2018.08.26. 13:00

Dr. Skaliczky Andrea szerezte meg a világbajnoki aranyat a versenyen

2018-ban a HDH-IAA Nemzetközi Íjászszövetség augusztus 14–20. között Gyulán rendezte meg a történelmi íjász-világbajnokságot, ahol Dunaújvárost több hagyományőrző íjász képviselte.

duol.hu

A 40-60-80-100-120 méteres távokat magában foglaló történelmi távcéllövő versenyszámban a női mezőnyben a mintegy három és fél órás küzdelem során dr. Skaliczky Andrea szerezte meg a világbajnoki címet jelentő aranyérmet, míg dr. Rácz Attila a férfiak mezőnyében a bronzérmet. A nomád harci hagyományokat felidéző távlövés versenyében az íjak típusa és ereje alapján határozzák meg a versenyszám kategóriáit. Dr. Skaliczky Andrea három kategóriában is – a legfeljebb 35, valamint 50 fonterős modern anyagú nomád pusztai, továbbá az 50 fonterős vadászreflex íj kategóriában – bronzérmet érő távokra repítette a múzeumokban található eredeti példányok mintájára készített nyílvesszőket.

Dr. Skaliczky Andrea világbajnok lett! Fotó: amatőr

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában