mesevilág

2018.11.26. 11:00

Ismét előbújtak a manócskák

Kedves és megható történet, mikor egy időseket gondozó intézmény nyitott kapukkal várja a gyerekeket, felnőtteket. Mezőfalván a Cordastella Nyugdíjas Otthonban hetedik éve tartják az őszi hónapok különleges, manófalvi kiállítását.

Horváth László

Fotó: Pixabay

A kiállításról Nyegota Irén otthonvezetőtől kaptunk információt.

– A különféle mesterséggel foglalkozó manócsaládok minden évben újabb és újabb látnivalóval örvendeztetik meg a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Idén a jótündérek jöttek el és segítettek a manóknak betakarítani a termést. Csipkebogyóból finom lekvárt főztek. Megismerhették a gyerekek a kenyér útját a betakarítástól az asztalig. Milyen volt a régi időkben a búza kaszálása, a kévébe kötése, cséphadaróval a cséplése. Miként lesz a búzából liszt és a lisztből kenyér. A gyerekek sógyurmából perecet, pogácsát formáltak és a sütőlapát segítségével a kemencébe rakták sülni. A lakóink örömére ismét sok gyerek látogatta meg a manókat! Nem csak gyerekek, de felnőttek is szívesen elidőztek a manók mesevilágában, ahol az idős emberek szívesen beszéltek a régi idők munkáiról.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában