Közös kikapcsolódás

2019.05.22. 10:00

Esélyegyenlőségi családi nap

Immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Mindannyian mások vagyunk egyesület a családi napját, amelynek során a fogyatékkal élő gyerekek és családjaik, valamint az ép gyermekes családok közös programokon, előadásokon, foglalkozásokon vehettek részt.

Tóth Alexandra

A program célja elsősorban az, hogy a gyerekek megtanulják megérteni, elfogadni egymást és azt a tényt, hogy attól, hogy különbözünk egymástól, mindenki tanulhat a másiktól valamit, és mindenkiben felbecsülhetetlen értékek lakoznak. Emellett szakmai segítséget is kaphatnak a szülők a nap folyamán.

Az idei évben a hagyományoktól eltérően nem a Parázs varázs családi hétvégéje részeként, hanem egy független rendezvény keretein belül, a Munkásművelődési Központ épületében rendezték meg az esélyegyenlőségi napot. Ahogy Kovácsné Bedi Anna, az egyesület elnöke elmondta, ennek technikai okai is vannak, hiszen az akadálymentesített, zárt területen lévő épület könnyebben megközelíthető és jóval biztonságosabb a fogyatékkal élők számára.

Ügyességi játék az MMK udvarán
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A nap folyamán táncos előadások, bemutatók és bohócszínház volt a színpadi program, az előadások között pedig játékos ügyességi feladatokon, kézműves foglalkozáson vehettek részt a fiatalok. A program új elemeként lehetőség volt egy szakmai programon is részt venni, ahol gyógypedagógusoktól kérdezhettek, kérhettek szaktanácsot a szülők. A sajátos nevelési igényű gyerekek kapcsán felmerülő kérdéseket (diagnosztika, intézményi ellátás, terápiás lehetőségek) is feltehették egy beszélgetés során a szülők.

Kreatív foglalkozáson is részt vehettek a gyerekek

A rendezvény egészen estig tartott, zárásként, akinek még volt energiája és kedve a tartalmas nap után, részt vehetett az MMK 45 éves programsorozatának legújabb „folk kocsma” programján, ahol este délszláv táncokat sajátíthattak el a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában