vidám műsorral

2019.06.24. 08:00

Lezárták az évet a Szabó Magdában

Az oktatási intézmény ebben a tanévben már a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményeként működött, és egyházi iskolaként az első alkalom, hogy áldást kértek a nyári szünetet megkezdő kisdiákokra.

Balla Tibor

20190621 évzáró a dunaújvárosi Szabó Magda Református Általános Iskolában Dunaújváros ZsE DH Tanévzáró ünnepség a Szabó Magda Református Iskolában beszédet tartott Farkas Márta igazgatónő és Kovács Henrietta Judit református lelkész

Hogy miben tér el egy ilyen iskola tanévzárója a jól ismert többitől? Látszólag nem sokban. Ugyanúgy eléneklik a Himnuszt és a Szózatot, mint más iskolákban, ugyanúgy beszédet mond az igazgató értékelve az évet, megköszönve a munkát a kollégáinak, a szülőknek és a háttérszemélyzetnek, ugyanúgy jutalmat kapnak a kiemelkedően teljesítő kisdiákok, a többi iskolához hasonlóan párás szemmel búcsúznak a nyugállományba vonuló kollégáktól, és náluk is vidám műsorral kedveskednek a nebulók az évzárón.

Műsorral készültek a nebulók az évzáróra
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A különbség leginkább abban érhető tetten már az elején, hogy Farkas Márta tag­intézmény-vezető eképpen köszöntötte az összegyűlteket: „Áldás békesség!”, a válasz pedig úgy hangzott: „Istené a dicsőség!”. No meg az, hogy Kovács Henrietta Judit református lelkész, miután idézett Mózes 2. könyvéből, igyekezett lelki útravalót adni az első évben az iskolában tanuló 161 gyermeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában