baleset-megelőzés

2019.09.02. 09:00

Fontos tanácsok becsöngetés előtt

A két és fél hónapos nyári szünet után ma reggel közel másfél millió általános és középiskolás diák számára megkezdődik a 2019/2020-as tanév.

duol.hu

Mindez természetesen hatással lesz közlekedésre is. A rendőrség arra kér mindenkit, hogy a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel induljon útnak és vegyen részt a közlekedésben. A szakemberek azt javasolják, hogy a szülők vegyék át a gyermekekkel a közlekedés alapvető szabályait, és egyben mutassanak is jó példát a mindennapokban. A police.hu a következőkre is felhívja a figyelmet: beszerezhetőek már a baleset-megelőzés szempontjából fontos fényvisszaverő matricák, ragaszok. A szülőket arra kérik, ezeket helyezzék el gyermekeik kabátján, táskáján észrevehetőségük, testi épségük megóvása érdekében! Különösen a kisgyermekekre jellemző, hogy nem ismerik fel a veszélyt, s így könnyen bajba kerülhetnek, ezért ha bármilyen problémájuk adódik, bizalommal forduljanak azokhoz a rendőrökhöz, akikkel az utcán és az iskolájuk közelében találkozhatnak.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában