Igazi kincskeresőkké váltak

2019.11.13. 08:00

Felavatták a kiscsoportosokat a tagóvodában hétfőn délelőtt

„Én vagyok a kincs, belőlem több nincs” hangzott fel a dunaújvárosi Kincskereső tagóvoda indulója a kiscsoportosok avatásán hétfőn délelőtt.

duol.hu

20191111 Dunaújváros Kincskereső Óvoda avatás Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Jelentős, a gyerekek, a pedagógusok és a szülők számára egyaránt kedves eseménynek számít ez az intézmény életében minden ősszel. Az óvoda hagyományaihoz híven ugyanis minden év november 11-én rendezik meg a Kincskereső avatóját a kis óvodások számára, amelyre természetesen a gyermekek szülei is hivatalosak.

Ők már büszkén viselik a Kincskereső egyenpólót
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Minden alkalommal, így most hétfőn is három próbát kellett tenniük a kicsiknek, hogy bizonyítsák rátermettségüket, azt, hogy boldog tagjai lesznek a Kincskereső közösségének. Ha teljesítik a feladatokat, akkor komoly jutalomra számíthatnak: megkapják az óvoda jelképével ellátott pólót, amit büszkén viselnek az óvodai és városi rendezvényeken egyaránt. Az intézmény mostani kiscsoportosai közül minden gyermek kiállta a próbát, teljesítette a feladatokat és kiérdemelte a pólót, amit azóta büszkén visel.

A feladatok teljesítésének jutalmául kapták meg a kicsik a pólót

Az idei avató olyan szempontból is különleges volt, hogy nemcsak a gyerekeknek, hanem a két új óvó néninek és az új pedagógiai asszisztensnek is ki kellett állni a próbákat, a gyerekek nagy örömére – a kicsik is szurkolhattak a felnőtteknek. A Kincskereső pólót ők is kiérdemelték.

A próbatételekben elfáradt ovisok finom tízórait kaptak. Hogy még különlegesebb legyen a nap a tízórai után, színházi előadás várta a gyerekeket.

Az avatás emlékére az udvaron egy kis meggyfát is elültettek az óvodások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában