fontos újítások

2020.02.06. 10:00

Állatbarát törekvések

Örülhetnek az állatbarátok és a kutyás gazdik, ugyanis Dunaújváros MJV önkormányzata fontos és praktikus döntéseket hozott a felelős állattartás eszméjének terjesztése érdekében.

Tóth Alexandra

A városháza épületében chipleolvasót helyeznek el, amelynek segítségével bárki beazonosíthatja a talált kóbor kutyát, és értesítheti a gazdit. Tekintettel arra, hogy a városházán 24 órás portaszolgálat üzemel, a nap bármely szakában lehetőségük nyílik a dunaújvárosiaknak arra, hogy igénybe vegyék ezt az ingyenes szolgáltatást – tudtuk meg Medgyesi Miklóstól, Dunaújváros MJV sajtószóvivőjétől. Fontos kiemelni azonban azt is, hogy a talált ebeket a városháza portáján otthagyni nem lehet. Azoknak az állatoknak az ideiglenes elhelyezéséről, amelyek gazdája nem beazonosítható vagy elérhető, a gyepmesteri telep közreműködésével gondoskodnak majd.

Hamarosan nem kell állatorvoshoz menni egy chipleolvasásért
Fotó: Shutterstock

Medgyesi Miklós azt mondta, a leolvasót már megrendelték, így rövidesen használható lesz a portán. A távlati terv az, hogy valamennyi 24 órás portaszolgálattal rendelkező önkormányzati intézményben hasonló eszközöket helyeznek el, megkönnyítve a csellengő négylábúak hazajuttatását.

Nem ez az egyetlen jó hír ebfronton. Az önkormányzat tervezi, hogy városszerte több helyszínen is alakítanak ki zárt kutyafuttatókat. Jelenleg egyetlen ilyen sincs Dunaújvárosban, így ez az újítás nagy segítség lenne a kevésbé szocializált kutyák gazdáinak kedvencük lemozgatásában. A város adottságai 3-4 ilyen futtató kiépítését teszik lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában