Jézus halálának mai üzenete

2020.03.27. 13:00

Baltási Nándor plébános gondolatai

Sajtófelkérésre a nagyböjti időszak végéhez közeledve, a jelenlegi járvány­ügyi vészhelyzetben Baltási Nándor dunaújvárosi római katolikus plébános atya fogalmazta meg gondolatait „Jézus halálának mai üzenete” témában.

duol.hu

Mint arra a plébános rámutatott:

„A halálnak ugyanis önmagában nincs értelme, a halálnak nincs üzenete. Krisztus előtt csak annyit tudott az emberiség, hogy a bűn által jött a halál. A halál a vég, amit tehetünk, hogy addig valahogyan elviselhetőbbé tesszük az életünket, vagy kérjük az Istent, hogy adjon némi boldogságot az életben. Erről szól az Ószövetség: alkudozás a Teremtővel, hogy valamicske jólét jusson nekünk. Pedig a bűnbe­esés pillanatától ott volt az ígéret, hogy az emberiség kap még egy lehetőséget. De ezt az ember nem fedezte föl, nem értette meg. Ezért az Atya elküldte fiát, Jézus Krisztust, hogy szenvedésével és halálával elvegye az ember bűnét, és a halálból való feltámadásával megadja nekünk az elveszített örök élet újbóli reményét. Mert ha egy feltámadt a halálból, akkor mindannyiunk előtt ott áll a feltámadás reménye. Ezért imádkozunk, hogy reményünk valós legyen. Ezért vállaljuk a bűneinkkel magunkra rótt szenvedést, és fogadjuk el megértéssel Isten kezéből, hogy reményünk valóra váljék. Jézus halálának és feltámadásának ez a remény az üzenete.”

 

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában