5 és fél millió forint összegű kárt okoztak

2020.06.22. 08:00

Ötmillió forintot csaltak ki idősektől

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített kifosztás bűntette miatt vádat emelt azzal a négy nővel és egy férfival szemben, akik 2017 májusától 2019 áprilisáig idős embereket fosztottak ki, amellyel összesen 5 és fél millió forint összegű kárt okoztak.

DH-információ

A vádirat szerint a bűnszövetség egymással rokoni kapcsolatban álló tagjai elhatározták, hogy az ország különböző településein idős korú személyeket keresnek fel, akiket azzal tévesztenek meg, hogy ők a vízszolgáltató alkalmazottai. A bűnszövetség egyik női tagja újságokban takarítás elvégzésére ajánlkozott, a hirdetésre jelentkező sértettekkel felvette a kapcsolatot, őket lakásaikban felkereste, ahol előzetes terepszemlét tartott, amelyről beszámolt társainak. A vádlottak huszonhét sértettet kerestek fel, akiknek a megtévesztése érdekében hamis fényképes igazolványokkal igazolták, hogy a vízművek alkalmazottai. A bűncselekmények elkövetéséből származó hasznot az elkövetők egymás között elosztották. Az ügyészség a terheltekkel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást indítványozta.

Vezető képük illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában