A városlakókat zavarja a jelenség, de annyira mégse

2020.10.05. 12:00

Motorbőgés, drift és gumifüstöltetés

Több olvasónk is panaszkodott arra, hogy este vagy inkább már az éjszakába nyúlóan a Duna-part felől autók motorjának bőgése és gumicsikorgás hangjai hallhatóak elég zavaró módon. Ennek jártunk utána.

Brousil Csaba

Az olvasók szerkesztőségünkhöz eljuttatott észrevételeit e sorok írója is alá tudja támasztani, lévén, hogy nem is olyan régen még a Duna soron lakott.

Valóban, amikor jó az idő, de főleg nem esős, akkor az alsó Duna-part felől, a „Zsiráf tér” magasságából gumicsikorgás és motorbőgés hallatszik fel. Több olvasónk ezt kifogásolta, mondván, hogy ezt miért akkor kell csinálni, amikor más már nyugovóra térne.

Igazából nem történik semmi különös, csak pár autómániás menőzni akaró fiatal az említett helyen lévő nagy beton placcon, távol a városi közlekedéstől azt élvezi, hogy a hátsókerék-meghajtású autókkal lehet „keresztbe menni”, azaz megfelelően kitekert kormányállásnál ügyesen adagolva a gázt az autó megy körbe-körbe a tengelye körül, illetve menet közben jól manőverezve ki lehet téríteni eredeti irányából az autó farát, és így lehet menni vele lényegében ténylegesen keresztbe. Nem szeretnénk pártját fogni e cikkben sem annak aki a betonon driftelget, sem annak, aki ezt kénytelen hallgatni, mert nyitva vannak a lakás ablakai az időjárási körülmények miatt.

A driftelés az autó hátsó kerekének csúsztatását és ennek az állapotnak a haladás közbeni fenntartását jelenti
Fotó: Shutterstock

Felkerestük a megyei rend­őr-főkapitányság sajtóosztályát, hogy mondják el szerkesztőségünknek, a hivatalos szerv tud-e erről a problémáról és mi a hozzáállása. A következő választ kaptuk: „az Ön által említett témában a Dunaújvárosi Rend­őrkapitányságra válaszadásunkig nem érkezett bejelentés. Ha beigazolóik, hogy a járművezetők valóban jogsértést követnek el, a rendőrök haladéktalanul intézkedést kezdeményeznek velük szemben.”

Tehát a lakókat, a lakók egy részét ténylegesen zavarja ez a probléma, de annyira mégsem, hogy a rendőrséget is felkeresték volna, hogy ugyan nézzenek már utána, mi folyik az alsó Duna-parton. De az is igaz, hogy a driftelő autósok legalább nem a Vasmű úton űzik ezt a hobbit, hanem elvonulnak. Bár az is tény, hogy a Római környékéről is érkezett lakossági bejelentés...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában