tájékoztató

2021.04.13. 10:00

Csütörtökön vége a fűtésszezonnak

Molnár Emese

A fűtési idény a törvényi előírásoknak megfelelően minden év október 15-től a következő év április 15-ig tart – olvasható a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. tájékoztatójában. A társaság arra is felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a fűtési szezont követően egészen május 15-ig igényelhetik a további fűtésszolgáltatást, amit minden esetben a közös képviselők által, írásban kell bejelenteni a DVCSH ügyfélszolgálati e-mail-címén. Fontos, hogy a fűtés kért időpontja előtt minimum 24 órával kell az igénybejelentést a szolgáltatóhoz eljuttatni.

Kérhető pótfűtés
Fotó: Bajusz György/Dunaújvárosi Hírlap

Ha a szolgáltatást április 15-e után folytatólagosan kérik, a leállást megelőzően kell eljuttatni a kérelmet. Mivel a távhőtörvény alapján mérés szerinti elszámolás az előírás, így az elszámolás a teljes fűtési idény hőfelhasználása alapján történik, azaz a közösség által elhasznált hőt a hőközpontban mérik, és ezt osztják szét a lakóközösség tagjai között. A szétosztás alapja, ahol költségosztó van, ott annak értékei alapján, ahol nincs, ott pedig a lakások légköbmétere alapján.

Azt is írja tájékoztatójában a DVCSH, hogy a fűtésleállást követő első újraindítás díjmentes, minden további újraigénylés a társaság árszabályzatában meghatározott díj alapján lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában