rendelet

2021.06.09. 15:00

Zajtilalmat vezettek be Mezőfalván

duol.hu

Fotó: Shutterstock

Bizonyára nagyon sokan emlékeznek arra, hogy 2020 őszén Mezőfalva Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete nagy tisztelettel arra kérte Önöket, hogy a vasárnapi fűnyírás és egyéb bántó, mások nyugalmának mzajegzavarására alkalmas zajjal járó hangos tevékenységeket a hét többi napján igyekezzenek megoldani, írja a mezofalva.hu.

A jó idő megérkeztével ismételten emlékeztetjük Önöket a fenti kérésünk betartására annak érdekében, hogy ne kényszerüljünk a zajtilalommal összefüggésben megszorító szabályozásra. Ugyanis Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény rendelkezései lehetőséget biztosítanak a helyi önkormányzatok képviselő-testületeinek arra, hogy rendeletben szabályozzák a közösségi együttélés alapvető szabályaival kapcsolatos kötelezettségek alapvető tartalmát és elmulasztásuk jogkövetkezményeit. Ugyancsak az önkormányzati törvény rendelkezik arról is, hogy a helyi közösség tagjai kötelesek betartani és betartatni a közösségi együttélés alapvető szabályait. Az ilyen jellegű önkormányzati rendelet megalkotása esetén az abban megállapított magatartások be nem tartóinak szankcionálására közigazgatási bírság kiszabásának van helye, amely magánszemély esetén tízezer forinttól akár ötszázezer forintig is terjedhet.

További megértésüket és együttműködésüket mindannyiunk nyugalma és jó közérzete érdekében köszönjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában