Nádasdy-kastély

2021.09.09. 10:00

Megyenap, Megyekorzó lesz Nádasdladányban

Szeptember 10-én az ünnepi megyei díszközgyűlést is itt tartják majd meg a képviselők

Brousil Csaba

Dr. Molnár Krisztián, Varga Tünde, Törő Gábor

Fotó: fejer.hu

Idén Nádasdladány, a nemrégiben megújult Nádasdy-kastély ad otthont szeptember 10-én, pénteken a megyenap programjainak az ünnepi díszközgyűlésnek – írja a fejer.hu portál. A kastély előtti téren pedig a Megyekorzó, Hungarikum játékpark és a MintaKINCStár mutatja be Fejér megye kulturális értékeit és megismertetik a helyi élelmiszereket és kézműves termékeket. A részletekről ma dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere és Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője adtak tájékoztatást a megyeházán.

Az idei programokról szólva dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, minden évben igyekeznek a megye egy olyan pontjára, olyan településére vinni a megyenapot, amely például szolgálhat a többi település számára. Ahol a lakosság életminőségét javító fejlesztések, beruházások, vagy országos attrakciók valósultak meg. „Az idei megyenapot Nádasdladányban, impozáns, gyönyörű környezetben, a közel kétmilliárd forintból megújult Nádasdy-kastélyban tartjuk. A helyszínválasztást indokolta emellett Nádasdladány példás fejlődése a megvalósult fejlesztésekkel: az orvosi rendelő, a folyamatban lévő bölcsődeépítés, a hivatásforgalmi kerékpárút és útfejlesztés, a kastélypark turisztikai pályázatának kiegészítése a TOP programból. Az idei megyenapot szerencsére kisebb egészségügyi kockázattal, a zárt terű díjátadásokkal egybekötött ünnepi közgyűlést is természetesen megfelelő óvintézkedések mellett, biztonságos körülmények között rendezzük. Szokásos szabadtéri programjainkkal várjuk idén is a látogatókat, reméljük a korábbi évekhez hasonlóan nagy sikerrel zárul az idei megyenap.”– fogalmazott a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Törő Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője elmondta, megtisztelő számára, hogy Nádasdladányra esett a választás, az impozáns környezet méltó lesz a kitüntetések átadásához.

Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere kiemelte, büszkék rá, hogy Nádasdladány lesz a helyszín, ami szerinte a kastély megújulásával a legméltóbb színhely lett egy ilyen rangos rendezvény befogadására.

Dr. Molnár Krisztián, Varga Tünde, Törő Gábor
Fotó: fejer.hu

(Forrás: fejer.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában