A jelentkezés határideje május 18-a

2022.05.16. 20:13

Nyitott Egyetem program a DUE-n

Brousil Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Dunaújvárosi Egyetem a 2015/2016. tanév első félévében indította el a Nyitott Egyetem programját a város és a régió lakosai számára. A kezdeményezés célja az volt, hogy a városban és a környékén élő lakosok számára az egyetem megnyissa kapuit, és az érdeklődők izgalmas kurzusok formájában bekapcsolódhassanak a képzésekbe. Az intézmény 2016 őszén megújult Mindenki Egyeteme címmel hirdette meg programjait. Ebben a félévben sem lesz ez másként, a Mindenki Egyeteme program ismét megnyitja kapuit a városlakók előtt. A részletekről dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes és dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes sajtótájékoztatón számolt be hétfőn délelőtt.

Dr. Balázs László elmondta, hogy ezúttal az egyetem intézetei nem külön-külön, hanem közösen szervezték meg a Mindenki Egyeteme programját, melynek fókuszban ezúttal a labor-infrastruktúra áll. Az érdeklődők egy kurzus keretében részt vehetnek egy professzionális TV stúdió munkájában, aktív részesei lehetnek a műsorgyártásnak. Megismerkedhetnek továbbá az Excel rejtelmeivel, illetve a fenntartható közgazdaság, az e-kereskedelem aktuális kérdéseivel ismerkedhetnek meg egy online kerekasztal-beszélgetés formájában. 

A műszaki kurzusokat ismertetve dr. Pázmán Judit elmondta, hogy ezekben a nemrég fejlesztett egyetemi laborok működésébe engednek bepillantást. Az érdeklődőknek bemutatják a roncsolásos és a roncsolásmentes anyagvizsgálati labor működését, a különböző CNC gépeket, illetve a hegesztő laborban a lángvágás, a plazmavágás műveleteit is.

A Mindenki Egyeteme program ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje május 18-a. A jelentkezési lap az egyetem honlapján érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában