Június 28-án bírálták el

2022.07.11. 17:30

Van olyan intézmény, ahol megvan, van ahol még keresik az új vezetőt

Az Arany, a Dózsa és a Petőfi iskola igazgatója megvan, a Vasváriban és a rácalmási intézményben eredménytelen a pályázat

Molnár Emese

Mint már arról korábban is hírt adtunk, több helyi általános iskolában járt le az igazgatók megbízatása. Pályázatokat írtak ki a vezetői feladatok ellátásra, amelyeket június 28-án bíráltak el.

Arról értesültünk, hogy van olyan intézmény, ahol többen is pályázatot nyújtottak be, illetve van, ahol az egyedüli pályázó nem kapott támogatást. A Dunaújvárosi Tankerületi Központhoz fordultunk hivatalos tájékoztatásért, hogy mely intézményben-ki lesz az igazgató, illetve, ahol nem született döntés, hogyan alakul az iskola irányítása.

A tankerület válaszában közölte, hogy a köznevelésért felelős miniszter döntése alapján újabb 5 évre (vagyis augusztus 16-tól 2027. augusztus 15-ig) kapott intézményvezetői megbízást az Arany János Általános Iskola vezetésére Garai Zsuzsanna. Két igazgató, a Petőfiből Rideg István, valamint a Dózsából Tóth Györgyné a tanév zárultával nyugdíjba ment, így e két intézmény vezetését a következő tanévtől mindenképpen új személy látja el. A tankerület tájékoztatója alapján a Petőfi Sándor Általános Iskola vezetésére Árvai Gyöngyi, a Dózsa György Általános Iskola vezetésére Biró Éva Zsuzsanna kapott megbízatást öt évre.  

A Vasvári Pál Általános Iskola, valamint a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pályázói tekintetében nemleges döntés született, ezért a pályázati eljárás eredménytelennek minősül. Mint azt a tankerület részletezte, a vonatkozó jogszabályok alapján a köznevelési intézmény vezetésével kapcsolatos feladatok ellátására (nyilvános pályázat kiírása nélkül) megbízást adhat legfeljebb egy évre a köznevelésért felelős miniszter.  Ilyen megbízás hiányában az intézmény vezetésével kapcsolatos feladatokat a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott helyettesítés rendjében foglaltak szerint kell ellátni. A tankerületi tájékoztató alapján egyenlőre tehát nem tudni, hogy ki lesz az igazgató a Vasváriban és a rácalmási iskolában, de ez az elkövetkezendő egy hónapban ki fog derülni, tekintettel az augusztus 16-i megbízási idő kezdeti dátumára.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában